Haminan talousalueen uutislehti

Ministeri Antti Häkkänen: Urheiluseurojen rooli kasvaa terveyden edistämisessä

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) mukaan urheiluseurat ja muut liikuntajärjestöt ovat merkittävässä roolissa suomalaisten terveyden edistämisessä.

– Liikunta on yksi tärkeimpiä vapaa-ajan harrastuksia Suomessa ja urheiluseurat ja liikuntajärjestöt ovat merkittävässä roolissa suomalaisten terveyden edistämisessä, sanoi oikeusministeri Antti Häkkänen tuodessaan valtiovallan tervehdyksen Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaan.

Häkkäsen mukaan liikunnan lisääminen on vähintään yhtä tärkeää kuin sote-uudistus.

– Liikkumattomuudesta uhkaa muodostua myös kansantalouden kannalta yksi keskeinen kysymys, jos kasvavat terveysongelmat  paisuttavat kustannuksia ja verotusta. Urheiluseurojen tukeminen on myös kunnille järkevää, koska sijoitus moninkertaistuu seurojen mittavan vapaaehtoistyön avulla. Ilman seurojen panostusta nykyistä liikuntatoimintojen määrää olisi tuskin edes mahdollista järjestää.

Nuorukaisena kunnialla Mäntyharjun Virkistyksen pesisjoukkueen pelipaitaa kantanut ministeri onnitteli HP:tä paluusta Suomen korkeimmalle sarjatasolle superpesikseen. Häkkänen korosti seuratoimintaa ja sanoi sen olevan useiden tahojen yhteistyötä.

– Liikuntaharrastusten edistäminen ja urheilu­seu­ro­jen tukeminen ovat joukkuepeliä parhaimmillaan. Työhön tarvitaan aktiivisia harrastajia, paikallisia seuratoimijoita, yleisöä, kuntia, kaupunkeja ja valtiota.

Urheiluseura on myös monesti kotikunnan tunnetuin käyntikortti ja imagotekijä, korosti Häkkänen myös HP:n roolia haminalaisuudessa.

HP:n puheenjohtaja Jukka Hellbergin mukaan ammattimaisuus on tullut myös huippupesäpalloiluun. Seurassa panostetaan talouden vakiinnuttamiseen seuraavalla 10-vuotiskaudella. Urheilullisuudessa seuran tavoitteet ja päämäärät ovat selvät:

– Omissa ja ympäröivän yhteisön käsissä on menestyksemme, arvioi Hellberg omassa puheenvuorossaan.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen korosti sitä, että HP on aina panostanut nuorisotyöhön, mutta menestystä on tullut kaikissa ikäryhmissä:

– 50 kautta maan pääsarjassa, kuusi miesten SM-kultaa ja nippu himmeämpiä mitaleita. Myös HP:n naisilla on neljä mitalia, A- ja B-junioreitten mitalien määrä nousee 26:een. HP:n tekemää työtä on aina arvostettu Pesäpalloliitossa, arvioi Savolainen.

HP:n juhlassa julkistettiin myös painotuore seuran vuosia peilaava juhlakirja, jonka kirjoittanut Lauri Järvinen esitteli lyhyesti työtään.

Juhla päättyi seuraväen ja tukijoiden palkitsemisiin.

Palkintosadetta

HP:n juhlavuoden lasituotteilla palkittiin miesten joukkueesta Juha Toikka, Jyri Toikka, Ville Aalto, Juha Leskinen ja Henri Heikkilä.

Seuraihmisistä muistettiin seuraavia: Juha Heikkilä, Minna Heikkilä, Heimo Heikkilä, Sanna Toikka, Markku Uuttu, Ilpo Pekkanen, Minna Nordström, Robert Schürmann, Emmi Rasa, Kai Tykkä, Hanna Ohvo, J-P Toikka, Riitta-Maija Pekkanen, Petri Kotiranta, Topi Haapanen, Reijo Kauppila, Kati Pärtty ja Timo Oleander.

Naperoleiri 2017:n aktiiveista palkittiin Jari Heikkilä, Marko Hovi, Olli-Pekka Toikka, Matti Pehrman, Sami Mässeli, Eeva Rasa, Sanna Rasa, Katja Oleander, Satu Nakari ja Veli-Matti Hyönä.

Tyttöjunioreitten vetäjistä palkittiin: Jussi-Pekka Toikka, Timo Linden, Marko Pasi, Janne Bertling, Outi Koivikko, Lassi Forsell, Miika Niemi, Tuukka Nakari, Kati Hovi, Eija Koso ja Petri Pasi.

Poikajunioreitten vetäjistä palkinnon vastaanottivat Vesa Toikka, Tero Heikkilä, Rami Orola, Esa Taari, Joni Lappeteläinen, Tomi Pärtty, Janne Tulkki, Mira Hallikainen, Tommi Rokka ja Anniina Koso.

HP:n viirillä muistettiin seuraavia yhteistyökumppaneita: LähiTapiola, Haminan Energia Oy, HaminaKotka Satama Oy, Reimari, Stemma-Strömberg, OP Kymenlaakso, Haminan Kaupunki sekä Kymen Seudun Osuuskauppa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös