Haminan talousalueen uutislehti

Suur-Miehikkälässä pirtsakat markkinat

Jo seitsemättä kertaa järjestetyillä Pikkukylien Pikkumarkkinoilla Suur-Miehikkälässä riitti niin myyjiä kuin ostajiakin. Jari ja Marja Rikkolan uudet perunat vietiin käsistä. Jari Rikkola kertoi, että he ovat käyneet  markkinoilla joka vuosi ja arvioi, että väkeä oli yhtä paljon kuin aina ennenkin, vaikka välillä vähän satoikin.

Markkinoilla on aina myös tunnelmaa nostattavia vetonauloja. Yksi tällainen on jo useana vuonna järjestetty Miehikkälän Voima -kisa, missä miehet ja naiset ottavat mittaa toisistaan.

Voimistelu- ja urheiluseura Kilven hallituksessa istuva Jaana Ukkola kertoi, että lajit vaihtuvat joka vuosi eivätkä kilpailijat tiedä niitä etukäteen. Ukkola myös sanoi, että uusien lajien keksiminenkin alkaa jo olla haastavaa.

Nyt kisaan lähdettiin kentän laidalta, mentiin tuolien ali ja esteiden yli, juostiin seuratalon etupihalle ja kannettiin rehusiilon painosäkkejä. Sen jälkeen tehtävänä oli tehdä solmuja köyteen. Voimanaiskisassa ykköspallille noussut Katja Harju sanoi, että tämä tasasi hyvin sykettä ennen halkojen kantoa.

Naisten sarjassa oli neljä kisaajaa. Toiseksi tuli Anni Lääti, kolmanneksi Mari Riepponen ja neljänneksi Milla Seuri. Miehiä kisassa oli kolme. Kisan voiton vei Markus Tylli, toinen oli Juuso Alastalo ja kolmas, markkinoiden avauspuheen pitänyt kunnanjohtaja Arto Ylönen.

Tunnelmaa nostattavasta markkinamusiikista vastasi Juha Joenpolvi ja laulusta Merja Grönholm.

Nähtävä oli sekin, kun 6-vuotias Miko Korpela ajoi trialpyörällä auton yli. Mikon isä, Marko Korpela kertoi, että crossi on kuitenkin Mikon ykkösjuttu. Miko ajaa kilpaa 50-kuutioisissa.

– Viime talvena käytiin kisoissa Virossa kolme kertaa ja Suomessa Miko on ajanut hallikisoissa. Suomessa 50-kuutioiset on vasta tänä vuonna hyväksytty kilpasarjaan. Miehikkälän moottoriradalla syyskuun alussa järjestettävässä Classic Motocross Cupissa 50-kuutioiset ovat lisäluokkana, Marko Korpela kertoi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli