Haminan talousalueen uutislehti

HP:n naisilla voitokas viikonvaihde

Haminan Palloilijain naisjoukkueella oli pesiksen suomisarjassa viiden sarjapisteen viikonloppu. Perjantaina joukkue haki Jyväskylästä 2–1 voitolla kaksi pistettä ja kolme pistettä irtosi sunnuntaina Vallikentällä puhtaalla 2–0 voitolla Siilinjärvi II:sta.

Siilinjärvi I hallitsee puhtaalla pelillä itälohkoa, mutta seuraavista sijoista on kova vääntö. Siinä on HP myös mukana Jyväskylän, Kuusankosken ja Kuopion rinnalla.

– Lohkon neljä joukkuetta ratkaisee lopulta sen, mikä joukkue pääsee karsimaan nousupaikasta ykköspesikseen, sanoo HP:n pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

Pelinjohtaja Toikka luonnehtii voittoa Jyväskylässä pelillisesti joukkueen kauden parhaaksi.

– Kaikilta osin hyvää perustekemistä. Pystyimme luoman hyvin tilanteita ja ulkopelissä linjamme pitivät hienosti, arvioi Toikka Jyväskylässä lukuihin 1–2 (2–3, 4–3, 0–1) päättynyttä peliä.

Sunnuntain vastus SiiPe II ei ollut ihan lohkokärjen tasolla. Voitto irtosi HP:lle puhtaasti 2–0 (5–1, 9–4). Voittopelien hahmo oli kaksoisedustusoikeudella oranssipaidassa pelannut Emmi Simonen. Hänet myös palkittiin molemmissa peleissä HP:n ykkösenä. Jyväskylässä Simonen löi kolme juoksua saalistaen lisäksi 10 kärkilyöntiä. Vallikentällä Simonen teetti töitä kirjurilla samaan malliin: 6 juoksua ja 6 kärkilyöntiä.

– Tietenkin toivomme, että saamme Emmin mukaan mahdollisimman moneen peliimme, mutta siitä on sovittava superpesiksen Pesä Ysien kanssa peli kerrallaan.

HP:n omasta kaartista Nea Forsell parantaa keväisen leikkauksen jälkeen, mutta ehtiikö hän tällä kaudella viime suven vireeseen! Vuosi sitten Forsell oli kirkkaasti lohkon lyöjätykki kuudella kunnarilla ja 71 juoksulla.  Tällä kaudella on toistaiseksi syntynyt 16 juoksua.

– Nean kuntoutuminen edistyy toivotulla tavalla. Lyöntivoimaa löytyy kyllä muiltakin ja panoksemme on tiiviissä ulkopelissä, arvioi Toikka.

HP:n tehot SiiPe II:n kaadossa: Emmi Simonen 6/0/6, Noora Pasi 1+1/3/6, Anniina Salo 3/1/3, Tytti Bertling 1/0/4, Nea Forsell 1/1/4, Silja Pakkanen 0/2/5, Petra Pakkanen 0/4/5.

Lauantaina 14.7. HP:n naisjoukkue saa vieraakseen Jyväskylän. Peli alkaa klo 15 Vallikentällä.

Naisten ykkösestä kaksilohkoinen

Naisten ykköspesis siirtyy ensi kaudella kahteen lohkoon. Samalla sarjan joukkuemäärä nousee 16:een nykyisestä 12 joukkueesta.

Tämän kauden suomisarjan lohkot ja loppuratkaisut pelataan suunnitelmien mukaan. Itälohkon voittaja kohtaa nousukamppailussa etelälohkon ykkösen ja voittaja nousee ykköspesikseen. Samalla tavalla länsilohkon voittaja taistelee nousupaikasta pohjoislohkon ykkösen kanssa.

– Pesäpalloliitto asettaa lisäksi viisi nousupaikkaa haettavaksi joukkueille, jotka eivät pelaamalla nousua saavuta. Tarkkoja kriteereitä ei ole tiedossa perusteista, kenelle nousua tarjotaan. Tiedämme vain, että seuran vahva tyttöjuniorityö on yksi perusteista, tietää HP:n pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli