Haminan talousalueen uutislehti

Sepramarkkinat toivat väriä ja tunnetta

Klamilan kalasatama oli viikonloppuna päänäyttämönä niin sepramarkkinoille, Fish and Soul -festivaalille kuin hapanvellijuhlalle. Kun samaan viikonloppuun huipentui myös Kaakon kamarimusiikki-tapahtuma, voidaan puhua Virolahden superviikonlopusta.

– Tapahtumien keskittäminen on kannattanut, toteaa vapaa-aikapalveluiden päällikkö Sari Rasi.

– Monipuolinen ohjelmatarjonta tuo näkyvyyttä, vierailijoita käy enemmän ja laajemmalta alueelta. Uskon että tällä on ollut virkistävä vaikutus myös kunnan elinkeinoelämälle.

Viikonlopun kävijähuippu oli lauantaina. Kun ohjelma Kalasatamassa polkaistiin käyntiin klo 11 avajaiskulkueella ja seprojen tapaamisella, jonotti alueelle vielä pitkä letka autoja. Ohjelmalavalla riitti mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa koko päiväksi, markkina- ja ravintola-alueella käytiin vilkasta kauppaa ja näyttelyt sekä työpajat vetivät hyvin yleisöä.

Joka neljäs vuosi Suomen puolella pidettävät Sepramarkkinat olivatkin viikonlopun ehdoton hengennostattaja, jonka huipennus oli sunnuntain suuri seprajuhla.

Ohjelmassa muistettiin Viron ja Suomen 100:tta. juhlavuotta ja seremoniallisesti luovutettiin sepralippu Viru-Nigulan kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Riho Kutsarille.

Seuraavat Sepramarkkinat ovat Viru-Nigulassa. Seprajuhlan yhteydessä vietettiin myös hapanvellijuhlaa perinteisin menoin. Uudeksi taarastiksi valittiin Timo Alo, joka virkaanastujaispuheessaan totesi rantojen ja meriveden laadun näyttävän paremmalta kuin pitkään aikaan. Kesävirolahtelaisena palkittiin Risto Serola.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli