Haminan talousalueen uutislehti

HP:lle yksi sarjapiste Kiteen helteestä: Kiteen Pallo – HP 2–1 (5–2, 3–6, 0–0, 6–5)

Haminan Palloilijain visiitti Kiteelle toi joukkueelle yhden sarjapisteen. Kiteen Pallo oli yli 30-asteisessa helteessä pelatussa pelissä yli 3 tunnin väännön jälkeen niukasti 2–1 (5–2, 3–6, 0–0, 6–5).

Kun Kitee voitti ensimmäisen jakson ja Haminan toisen ja kun supervuorokaan ei tuonut ratkaisua, se oli haettava kotiutuslyöntikilpailussa. Kotiutuslyönneissä ratkaisun toi vasta kolmas kierros, kun HP:n kolmesta yrittäjästä vain Pasi Rajala onnistui. Kiteen joukkueessa onnistujia oli kaksi.

– Kitee oli onnekkaampi. Siihen olen tyytyväinen, että oma pelimme on nyt kuosissa. Pystymme luomaan tilanteita ja aina niitä juoksuja ja sarjapisteitäkin tulee, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen kuuman iltapäivän jälkeen.

Avausjaksoa pelattiin kolme vuoroparia tasavahvasti, kunnes Kitee viimeisen tasoittavallaan käänsi jaksovoiton Simo Rahusen läpilyönnillä.

Kaava toistui toisella jaksolla mutta toisinpäin. Ennen HP:n tasoittavaa päätösvuoropari oltiin tilanteessa 3–3, kun HP:n Otso Mäkelä kajautti pallon maisemaan: 1+2. Jaksovoitto oli Haminan.
Supervuoroparissa HP rakensi vielä kolme tilannetta, mutta Kitee sai torjuttua ne.

Kotiutuslyönneissä HP:n onnistujia olivat Juha Toikka ja Pasi Rajala kahdesti sekä Janne Leppälä.

HP:n ongelma oli laadukkaiden kotiutuslyöntien puutteessa. Vaikka Otso Mäkelä saalistikin kunnarin ja kaksi juoksua, hänelle siunaantui pelissä kaikkiaan 9 tilannetta kaunistella joukkueen juoksutiliä. Jokeri Simo Vanhala pääsi kolme kerta valmiiseen pöytään yrittämään kotiutusta, mutta onnistumisia tuli vain yksi.

Tasaisessa pelissä HP:llä oli voiton avaimet hyppysissään, sillä 3-tilanteet joukkue voitti 23–20.

Juha Toikka palkittiin syystäkin joukkueen parhaana. Hän ratkaiseva lenkki tilanteiden rakentajana, josta kertoo 11 kärkilyöntiä. Kakkospalkinnon sai Pasi Rajala.

Superpesiksen sunnuntain pelit ja sarjatilanne:
http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli