Haminan talousalueen uutislehti

Jyri Toikka: Jyri nousi supertasolle

Jyri Toikka

  • Ikä/siviilisääty: 30 v, avoliitossa
  • Lempinimi: Jysy
  • Mitat: 178/85
  • Edelliset seurat: HP, HaPe
  • Pelipaikka sisällä: etenijä
  • Pelipaikka ulkona: 2-koppari

Viime kauden loukkaantumista seuranneesta leikkauksesta toipumisen vuoksi menettänyt Jyri Toikka on noussut tällä kaudella ehkä monen yllätykseksi HP:n superpesisjoukkueen vakiopelaajaksi. Jollei hän ole pelannut 2-kopparina, kenttää on kierretty etenijäjokerina.

– Tavoitteena olikin tulla takaisin tälle kaudella ja onneksi manageri Hovikin uskoi siihen. Superpesis tähtäimessä tätä hommaa on tehty vuosikausia, mutta aika kauanhan siihen meni, sanoo tällä kaudella vain muutaman pelin joukkueensa penkiltä seurannut Jyri.

Peliurasi suurin saavutus?

– Nousu superpesikseen oli hieno juttu, vaikken itse pelannutkaan leikkauksesta toipumisen vuoksi. A- ja C-pojissa pelasin molemmissa kaksi Itä-Länsi -peliä.

Peliuraan eniten vaikuttanut ihminen?

– Isäni Lassi sekä pappa Mauno, jotka olivat aina viemässä pesisharjoituksiin. Pentti Posti teki juniorivalmentajana hienoa työtä.

Pukukopin äänekkäin äijä?

– Murteiden sekamelskan yli kuuluvat Valtteri Hämäläisen ja Julli Toikan äänet parhaiten. He ovat ottaneet päävastuun myös tiskijukan töistä.

Mitä puuhaat vapaapäivinä?

– Heinäkuu menee lomaillessa ja veneillessä. Muulloin vapaa-ajastani huolehtii YIT, jonka työmaalla olen valkoisessa kypärässä työnjohtajana.

Maila vai räpylä?

– Mailassa taitavat olla vahvuuteni. Kopparin rooli on mieluinen senvuoksi, että niinä pääsee enemmän peliin sisään, kuin esimerkiksi etenijäjokerina.

Vaikein vastustaja?

– Imatra on aina ollut meille hankala vastus. Sitä mukavammalta tuntuikin, kun viimeksi nappasimme sieltä täyden pistepotin.

Ruoka/juoma?

– Paistettu ahven suoraan merestä nostettuna. Vichy on suosikkijuomani, sitä menee näillä keleillä neljä – viisi litraa päivässä.

Kirja?

– Sami Lopakan kirjoittama Marras. Sami oli kitaristina eräässä suosikkibändissäni nimeltään Sentenced.

Leffa?

– Häjyt. Pohjanmaasta on tehty muitakin hyviä juttuja.

Kauden 2018 superin kärki?

– Odotin Seinäjoen yltävän kärkinelikkoon, mutta sen ulkopeli ei ole vielä kärjen tasolla. Kouvola ja Vimpeli ratkovat kullan, Sotkamo ja Joensuun pronssin.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide