Haminan talousalueen uutislehti

Virolahden karnevaaliviikko keräsi yli 10.000 kävijää

Virolahden karnevaaliviikko oli yleisömenestys. Kaakon Kamarimusiikki, Virolahtiviikko, Sepramarkkinat sekä Fish&Soul -satamafestivaali keräsivät yhteensä viikon aikana yli 10 000 kävijää. Varsinkin viikonlopun aikana syntyi vilkas festivaalitunnelma Klamilan seudulla, kun lämmin kesäsää ja monipuolinen tarjonta toivat väkeä markkinoille, risteilyille, konsertteihin sekä kulttuuri- ja viihdeohjelmaa seuraamaan.

Klamilan sataman Sepramarkkinat onnistui yli odotusten. Sää suosi, ohjelmaa ja tekemistä riitti ja kauppa kävi vilkkaana. Klamilan satamaan virtasi kävijöitä niin maalta kuin mereltäkin tasaisena virtana.

Ohjelmalavalla vuorottelivat suomalaiset ja virolaiset esiintyjäryhmät ja näytelmä suomalaisen kalastajan Heikin ja virolaisen talontyttären Marin rakkaustarinasta vei ohjelmaa eteenpäin punaisena lankana.

– Tapahtumassa vallitsi ystävyyden henki, joka näkyi jo suunnitteluvaiheessa sekä myös itse tapahtuman aikana, totesi tapahtumajärjestelyistä vastannut Virolahden vapaa-aikapalveluiden päällikkö Sari Rasi.

Klamilan kaikkien aikojen toiset Sepramarkkinat olivat laajalle järjestäjäjoukolle suuri ponnistus, joka kuitenkin palkitsi tekijänsä. Viru-Nigulan vieraat olivat samoin tyytyväisiä tapahtuman onnistumiseen ja uudenlaiseen yhteistyöhön.

Seuraavat Sepramarkkinat pidetään 2020 Viru-Nigulassa.

Kamarimusiikki vakuutti laadulla

Kaakon Kamarimusiikin ohjelmantäyteinen viikko oli laadukas kokonaisuus, jossa koettiin toistuvasti vahvoja ja koskettavia elämyksiä. Kävijöitä riitti tasaisesti kaikkiin konsertteihin järjestäjiä tyydyttävällä tavalla.

– Tuntuu siltä, että nyt Kaakon Kamarimusiikki on laajemmin huomattu ja tie Kaakkoon löydetty kauempaakin. Musiikkipiireissä meidät jo tunnetaan ja nyt yleisökin näyttää todella löytäneen tapahtuman, toiminnanjohtaja Siru Ahopelto totesi.

Festivaalin uusi aluevaltaus, ooppera, sai yleisöltä haltioituneen vastaanoton. Ville Matvejeffin johtama 12 muusikon ja kolmen solistin joukko loihti Virojoen koulun saliin väkevän esityksen Simoson ja Delila -oopperasta, jonka tunnelma jää ehdottomasti Kaakon Kamarimusiikin viisivuotisen historian yhdeksi merkkipaaluksi.

– Muuten on vaikea nostaa esiin yksittäisiä konsertteja, sillä taiteilijoiden saumaton yhteistyö loi kerta toisensa jälkeen mitä laadukkainta sointia sekä yleisölle antoisia elämyksiä kerta toisensa jälkeen, taiteellinen johtaja Jukka Merjanen tiivisti.

Festivaalin sympaattisella lastenkonsertilla Pekka ja susi tavoitettiin innostunut lapsiyleisö klassisen musiikin pariin.

Kaakon Kamarimusiikki soi jälleen Virolahdella 2.-6.7.2019.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli