Haminan talousalueen uutislehti

Vimpeli vei, HP vikisi: HP – Vimpelin Veto 0-2 (2-4, 2-17)

Vuosien ja vuosien tauon jälkeen Vimpelin Veto vieraili Haminan pesäpallopyhätössä Vallikentällä. Superpesiksen ehdottomaan eliittiin kuuluva Vimpeli näytti luokkansa ja vei pisteet mennessään. Lopputulos oli 0–2 (2–4, 2–17). 

HP oli ensimmäisellä jaksolla hyvin mukana, vaikka Vimpeli tekikin ensimmäisellä sisävuorollaan oitis kolme juoksua. Toisella jaksolla HP oli vastaantulija. Vierailla pallo kopsahteli keskikeppiin ja laadukkaat lyönnit toivat murskaavalla prosentilla tulosta. Toisen jakson toisen vuoroparin jälkeen taulussa olivat jo lukemat 15–2 vieraille. 

– Toisella jaksolla homma karkasi näpeistämme, kolme seuraavaa peliä ovat meille huipputärkeitä, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen. 

HP:n ykkösenä palkittu Lauri Kaartokallio säesti: 

– Tämä ja tiistainen Kouvola –peli olivat meille ohi-pelejä. Paukut ovat seuraavissa väännöissä, joissa pelaamme sarjapaikasta, arvioi Kaartokallioa. 

Sunnuntaina HP kohtaa vieraissa Kankaanpään, ensi keskiviikkona kotona Vallikentällä Alajärven ja torstaina heti perään Seinäjoen. Noiden pelien jälkeen runkosarja on taputeltu HP:n osalta. 

– Tämän pelin tulos oli pitkälle Vimpelin hyvyyttä. Tuollaista rentoa lyömistä näkee harvoin, kiteytti HP:n Pulliainen. 

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki äityi pelin jälkeen kaunopuheiseksi: 

– Hieno palata pitkästä aikaa näihin Haminan puitteisiin. Jo aamun lämmittelyssä näin, että nyt on joukkue vireessä, tekemisessä olikin oitis oikeaa meininkiä. Meidän hyvyyttä tällainen tulos oli, sanoi Kivimäki. 

HP:n Lauri Kaartokallio meni kovalla prosentilla kentälle, siitä ylöspalkinto.  

– Perustekemistä se oli mutta tulosta ei silti tullut, harmitteli 2-polttajan roolin Otso Mäkelän kuumeilun vuoksi saanut pelimies. 

HP:n kakkosena palkittiin lukkari Matias Hangasmaa, josta on joukkueelle vielä iso ilo tulevina kausina. Palkintoja olisi suonut riittävän myös Jyri Toikalle, joka löi yhden juoksun ja meni jokerina tyylikkäästi kentälle. 

Vieraitten ykkönen oli lukkari Perttu Ruuska, kakkonen Mikko Kanala. 

Kierrokset superpesiksen pelit tilastoineen sekä sarjataulukko: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1

[foogallery id=”5071″]

 

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli