Haminan talousalueen uutislehti

Loistoalku ei riittänyt voittoon: HP – Seinäjoen JymyJussit 1-2 (12-5, 5-6, 0-0, 3-4)

Haminan Palloilijain loistokkaan avausjakson huuma ei kestänyt Haminan Vallikentällä loppuun saakka. Alussa haparoinut  Jymy-Jussit Seinäjoelta vie lopulta niukan voiton. 

Ottelu päättyi lukemiin 1–2 (12–5, 5–6, 0–0, 3–4). 

Haminalaisten tunnelmia kuvaa parhaiten joukkueen ykköstykin Otso Mäkelä näkemys: 

– Kyllä vastustaja antoi avausjaksolla lahjojakin, mutta meistä ei ollut nyt voiton ottajaksi. 

Avausjakso oli HP:n hurmosta. Sisäpelissä onnistuivat kaikki, juoksun kirjautti seitsemän pelaajaa ja Otso Mäkelä peräti neljä juoksua. Seinäjoen ulkopeli oli ponnetonta ja HP käytti surutta vastustajan virheet hyväkseen. 

Toinen jakso oli tasainen. HP tuli viimeiselle tasoittavalle sisävuorolleen 5–4 johtoasemassa, mutta vieraitten kovuus riitti jaksovoittoon vaadittaviin juoksuihin. Pääarkkitehtina oli eleettömän varma kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää. 

– Löimme avausjaksolla hyvin ja tulosta tuli. Toisen jakson menettäminen harmittaa, emme olleet enää mailassa niin hyviä, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen. 

Kun supervuoro meni juoksuilla, siirryttiin kotiutuskisaan. HP sai viidellä yrityksellään kolme juoksua. Yhden vapaataipaleena, muut kaksi tulivat Otso Mäkelän ja Ville Aallon mailoista. 

Seinäjoen vastaus oli kova: Atte Kontio löi takaa läpi, juoksutti Tero Tyynelän kotiin ja kiersi itse kunnarin. Kun myös J-P. Vainionpää ja Elemeri Lieto onnistuivat kotiutuksissaan, voitto lipui Seinäjoelle. 

Superpesiksen runkosarjan ensimmäinen vaihe on pelattu HP:n osalta. Joukkue saalisti 26 pelaamastaan pelistä 26 pistettä. 

– Tämän verran ansaitsimmekin. Tavoitteenamme on edelleen säilyä sarjassa ilman lisäkarsintaa, kuusi kovaa peliä on vielä jäljellä, sanoi Pulliainen. 

– Pisteitä pitää vielä saada ja reilusti! Oppirahoja olemme maksaneet mutta olemme myös menneet eteenpäin, kiteytti Pulliainen. 

HP:n kiistaon ykkönen oli kuusi juoksua mättänyt Otso Mäkelä, juoksuista neljä tuli jo avausjaksolla. Otso onnistui jokaisessa kotiutusyrityksessään, kärkilyöntejä kertyi mahtava 12. 

Kakkosen palkittiin Lauri Kaartokallio. IS:n palkinnon pokkasi mainio lukkari Matias Hangasmaa. 

HP – Seinäjoki –pelin tilastot: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=29-1-0&id=31756t

[foogallery id=”5184″]

 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide