Haminan talousalueen uutislehti

Kuusi tiukkaa peliä superin jatkosarjassa

Haminan Palloilijat starttaa superpesiksen alempaan jatkosarjaan sijalta 12. Taakse runkosarjassa jäivät Alajärvi ja Oulu.

Edessä on tiivistahtinen kuuden pelin jatkosarja reilussa kahdessa viikossa.

– Jokaisella pelillä on valtava merkitys. Kun otamme jatkosarjassa vähintään neljä voittoa, vältämme karsinnan ykkösen porukoitten kanssa, sanoi HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi superpesiksen lopullisen sarjataulukon valmistuttua sunnuntain pelien jälkeen.

Kouvola voitti runkosarjan ennen Vimpeliä, Joensuuta  ja Sotkamoa. Kiperin tilanne oli Raahella, jonka pääsy ylempään loppusarjaan varmistui vasta sunnuntaina. Joukkue päätyi tasapisteisiin Kiteen kanssa, mutta oli parempi juoksusuhteissa.

Alempi jatkosarja pelataan seitsemän joukkueen kesken, jokainen pelaa jokaista vastaan.

HP:n pelit jatkosarjassa:

ke 1.8. Hyvinkää – HP

su 5.8. HP – Kankaanpää

ti 7.8. Imatra – HP

su 12.8. HP – Alajärvi

ti 14.8. Oulu – HP

to 16.8. HP – Kitee

Toiminnanjohtaja Hovi luottaa joukkueeseen:

– Runkosarjassa meillä oli mahdollisuudet isompaankin pistesaaliiseen, mutta näillä mennään. Hyvät kotipelit saimme mutta pisteitä on pakko repiä vieraspeleistäkin. Kun pärjäämme Vallikentällä, pärjäämme koko sarjassa!

HP:n tavoitteena on koko kauden ollut sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintasarjaa. Kuusi seuraavaa peliä näyttää joukkueen suunnan.

Marko Hovi sanoi, että karsinnassa ykkösen joukkueita vastaan on ylimääräisiä haasteita:

– Karsinnassa ykkösestä tulee vastaan voittava joukkue. Toinen haaste on siinä, että karsintapelit menevät syyskuun puolelle, kun oma jatkosarjamme on ohi jo 16.8. Karsimaan joutuvalle superin joukkueelle tulee 10 päivän tauko.

Kenties suurin karsintapelien tuoma harmi liittyy ensi kauden joukkueen kokoamiseen:

– Karsintoihin joutuminen venyttää kautta syyskuun puolelle ja se toisi haasteita joukkueen rakentamiseen kiteytti Hovi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös