Haminan talousalueen uutislehti

Tattoo-kadulla hyvä tunnelma

Kahdessa edellisessä Tattoossa festivaalitunnelmaa nostattanut Tattoo-katu otettiin hyvin vastaan ja samalla sapluunalla osa Fredrikinkatua ja Raatihuoneentoria on muuntautunut taas kävelykaduksi. Tiistaiaamuna avatulla Tattoo-kadulla yrittäjä Sanna Vapalahti oli tyytyväinen, että kävelykadulle oli saatu niin paljon erilaista myytävää.

Sanna Vapalahti oli myös tyytyväinen, että oli saanut Pikku Pepitalle ja Sisustus Laventelille haluamansa myyntipaikan Raatihuoneentorin ja Fredrikinkadun kulmasta. Samassa myyntipisteessä on lisäksi myynnissä kukkia Tepposen Kukasta.

Tunnelmallisella Tattoo-kadulla itseoikeutetusti paraatipaikalla Frerikinkadulla on Konditoria Huovila, josta löytyvät myös kuuluisat Tattoo-leivokset. Tattoon ajaksi Huovilan katukahvilakin on laajentunut kadun toiselle laidalle.

Huovilassa Tattoon nimikkoleivoksia on tehty ensimmäisestä Tattoosta lähtien.

– Leivoksen päällä on aina kuorrutettu trumpetti ja myös leivoksen koko ja muoto ovat aina sama, mutta maku on joka kerta erilainen, Marja Kotonen Huovilasta kertoo.

– Tänä vuonna maku tulee karpalosta ja mustikasta. Leivoksen välissä on karpalohilloa ja päällä mustikkakermamoussea. Halusimme käyttää kotimaisia marjoja puolustusvoimien juhlavuoden kunniaksi.

– Tattoo-leivos on ehdottomasti meillä viikon ykköstuote. Sitä tehdään koko ajan ja sitä pitää olla koko ajan tiskissä. Muutama tuhat menee. Ennakkotilauksiakin on tehty paljon. Ihmiset jo tietävät, että leivos on joka Tattoossa erilainen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli