Haminan talousalueen uutislehti

HP jäi pisteittä Imatralla: Imatra – HP 2-0 (3-1, 5-1)

Haminan Palloilijat ei kyennyt pistesaalistukseen Imatralta. Isäntäjoukkue oli niukasti parempi numeroin 2–0 (3–1, 5–1). 

Avausjaksolla  HP oli pinteessä saatuaan aikaiseksi vain kaksi 3-tilannetta. Toisesta Simo Vanhala kotiutti Jyri Toikan. Imatra teki kuitenkin kolme. 

Toinen jakso oli tasainen. Simo Vanhala kotiutti heti ensimmäisellä sisävuorolla Pasi Rajalan ja sillä tilanteella mentiin neljänteen vuoroon, kunnes alkoi Imatran viimeinen tasoittava sisävuoro. Kun Jere Dahlström sitten iski jakson tasoituksen, HP ei enää jahdannut sarjapisteitä. Päälle Jussi Hurskainen löi vielä pajatson tyhjäksi ajolähtötilanteessa. 

Imatra ei saanut voittoa ilmaiseksi. HP pelasi tiiviin ulkopelin ja ratkaisun isännät saivat aikaan vasta lopun hienoilla lyönneillä. 

– Olen tyytyväinen joukkueemme ulkopeliin. Sisällä meillä oli ongelmia nollatilanteiden kanssa, jalkavaivaisen Kaartokallion puuttuminen näkyi, sanoi HP:n pelinjohtajana debytoinut Eero Pitkänen. 

– Kovan sarjan rasitukset näkyvät nyt. Juha Toikan saatua pienen vamman pelimme oli tovin sekaisin. 

HP:n asema alemman loppusarjan jälkipäässä käy yhä tukalammaksi, sillä Alajärvi yllätti ja voitti vieraissa Kankaanpään Mailan. HP:n johto Alajärveen on enää kolme pistettä, Oulu on jo kaukana perässä. 

HP:llä oli Imatralla hienot saumat toisen jakson voittoon ja edelleen supervuoropariin. Viidestä kotiutusyrityksestä mikään ei kuitenkaan onnistunut. 

Joukkueen molemmat juoksut sivaltanut Simo Vanhala palkittiin joukkueen ykkösenä, Pasi Rajala kakkosena. 

HP:llä on jatkosarjassa vielä kolme peliä pelaamatta. Sunnuntaina Haminan Vallikentälle saapuu vieraaksi Alajärvi, peli alkaa klo 17. 

Oulun HP kohtaa vieraissa, viimeiseen jatkosarjan peliin Haminaan saapuu Kitee. 

Tiistain kierroksen tulokset ja sarjataulukko: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli