Haminan talousalueen uutislehti

Veteraanityö sai oman perinnekeskuksen

Tattoo-torstaina avattiin Haminassa Wanha Veteraani, rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus. 

– Suomessa ei ennen tätä päivää ole ollut valtakunnallista, rauhanturvaamisesta ja kriisinhallinnasta kertovaa keskusta, totesi keskuksen toiminnanjohtaja, eversti evp Vesa Kangasmäki avauspuheessaan. 

– Tunnuslauseemme on ”Isänmaan ja Rauhan asialla kotona ja maailmalla”. Siinä kiteytyy keskuksen perusajatus vaalia ja kunnioittaa sotiemme veteraanien perintöä sekä esitellä rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan yli 60-vuotista historiaa ja nykypäivää. 

Perinnekeskuksen avasi sen suojelija, Suomen Rauhanturvaajaliiton kunniajäsen, ministeri Elisabeth Rehn. 

Avajaistilaisuuden yhteydessä jakoi Salpalinjan perinneyhdistys huomionosoituksena Salpa-rakentajan ansiomitalin Juha Maukoselle Helsingistä ja Esa Punkkiselle Virolahdelta. 

Wanha Veteraani perinnekeskus on melkoinen voimannäyttö Kymenlaakson Rauhanturvaajilta. Ajatus keskuksen perustamisesta syntyi 2016 Tattoon yhteydessä RUK:ssa esillä olleesta Ismo Flinkin rauhanturva-aiheisesta näyttelystä. Nyt  keskus asianmukaisine esittely- ja toimitiloineen on valmis.  

Perinnekeskus täydentyy myöhemmässä vaiheessa vielä mm. konttirakenteisella rauhanturvatukikohdalla. Se esittelee nykyaikaisen tukikohdan toimintaa ja palvelee tarvittaessa myös majoitustiloina. Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskus ry:een jäseneksi liittyvät paikalliset, alueelliset ja valtakunnalliset veteraani- ja maanpuolustysyhdistykset voivat käyttää tiloja omiin tilaisuuksiinsa. 

Perinnekeskus Wanha Veteraani (Kadettikoulunkatu 7) on avoinna elokuussa tiistaista sunnuntaihin kello 10 – 16. Elokuun aikana näyttelyihin vapaa pääsy. Syyskuun alusta keskus on auki toistaiseksi ryhmille tilauksesta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli