Haminan talousalueen uutislehti

HP:n peli yhä takalukossa: HP – Alajärven Ankkurit 0–2 (0–6, 0–2)

Haminan Palloilijain joutuminen superpesiksen karsintapeleihin on varmaa, kun joukkue hävisi sunnuntaina Vallikentällä hengettömällä pelillä Alajärven Ankkureilla numeroin 0–2 (0–6, 0–2).  

Voitollaan Alajärvi ohitti sarjataulukossa HP:n, eroa on nyt kaksi pistettä. Molemmat joukkueet kohtaavat vielä Oulun, Alajärvi kotona, HP vieraissa. Päätösotteluun ensi torstaiksi HP saa vieraakseen Kiteen Pallon, joka on jo varma alemman jatkosarjan ykkönen. 

Oulu on varma putoaja superista. Kaksi seuraavaa karsii ykköspesiksen playoffin kahta parasta vastaan ensi kauden superin paikoista. 

HP antoi vieraille pelin ohjat heti ensimmäisellä jaksolla. Muutama tärkeä palo jäi tekemättä vastustajan etenijöistä, kun pallo ei pysynyt hyppysissä eikä räpyläkään pitänyt. Alajärvi kiitti jo puristi selkeän jaksovoiton. 

– Avausjakso huolestutti meitä, mutta kun HP auttoi meitä, painoimme vain kaasua, kiteytti Alajärven pelinjohtaja Risto Ojanperä tilanteen. 

HP oli nyt kaikilla mittareilla altavastaaja. Joukkue pystyi koko pelissä luomaan vain neljä 3-tilannetta ja juoksutili näytti nollaa.  

Avausjaksoa harmitteli myös HP:n tuore pelinjohtaja Eero Pitkänen: 

– Päästimme Alajärven omilla virheillämme liian helpolla. Karsintaan tässä ollaan menossa, toivottavasti saamme miehet terveeksi siihen mennessä, sanoi Pitkänen. 

Ykkösenä ulkopeliansioistaan palkittu HP:n Janne Leppälä vaati, että suorittamisen taso on saatava myös kuntoon: 

– Kyllä tästä vielä hyvä tulee, uskoi Leppälä. 

HP:n kakkosena palkittiin lukkari Matias Hangasmaa. 

Alajärven ykkönen oli mainio lukkari Ville Väliaho. Mailassa loisti kokenut Aki Orava, joka onnistui jokaisessa kärkilyöntiyrityksessään. 

HP matkustaa tiistaina Ouluun ja torstaina Vallikentälle saapuu Kitee. Voitot molemmista peleistä nostaisivat HP:n jälleen Alajärven edelle sarjataulukossa, sillä Alajärvellä on jäljellä enää torstainen Oulu-peli. 

[foogallery id=”5313″]

 

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli