Haminan talousalueen uutislehti

Elokuun illat soivat jälleen viikonloppuna

Haminan vilkas tapahtumakesä jatkuu perinteisen Elokuun illat -musiikkitapahtuman merkeissä. Viikonvaihteessa 17.-19.8. kuullaan jälleen upeita musiikkiesityksiä Haminan historiallisessa keskustassa.

Konserttien sisältö rakentuu monipuolisesta kamarimusiikista ja esiintyjinä kuullaan suomalaisia alansa huippuja.

– Kartanomusiikkia -nimityksellä Elokuun illat haluaa tuoda esiin Haminan ympäristön värikästä kulttuurihistoriaa ja menneiden sukupolvien elämäntapaa. Tapahtuma on vuosi vuodelta koonnut yhä kasvavan joukon kuulijoita, sanoo tapahtuman taiteellisena johtajana toimiva oboisti Jouko Teikari.

Elokuun iltojen ohjelmisto on jo vuosia rakentunut nostalgisten muistojen, kartanoiden nuottikokoelmien ja Haminan historiallisen miljöön ympärille.

– Monet säveltäjien merkkivuodet ja Suomen historian tapahtumat ovat antaneet leimansa musiikkitapahtumalle, joka järjestetään nyt jo 17. kerran. Kuluvana vuonna erityisesti Oskar Merikannon syntymän 150-vuotisjuhla näkyy festivaalin ohjelmassa, valistaa Teikari.

Elokuun illat käynnistyy perjantaina 17.8. klo 17.30 pidettävillä avajaisilla Haminan Raatihuoneen salissa, josta yleisön onkin helppo siirtyä konserttiin läheiseen Simeon-taloon. Perjantain avajaiskonsertissa esiintyvät mezzosopraano Erica Back ja pianisti Tuula Hällström. Lisäksi pianotaiteilija Satu Paavola esittää mm. Brakilan kartanosta löydetyn teosharvinaisuuden, jolla on jännittävät yhteydet kartanossa eläneeseen Marie von Döringiin.

Lauantain konserttipäivä alkaa Johanneksen kirkosta. Klo 15 pidettävässä Iltapäivän helmiä -konsertissa kuullaan rakastetun säveltäjän Oskar Merikannon sävelmiä sopraano Laura Pyrrön, sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Pekka Soranummen esittäminä. Välisoittona puupuhallinyhtye taituroi Jan Dismas Zelenkan sonaatin parissa.

Lauantai-iltaa viihdyttää Wanhalla Työskillä RetroSisters -lauluyhtye säestäjineen. He esittävät ikivihreitä iskelmiä – suomalaisten rakastetuimpia sävelmiä menneiltä vuosikymmeniltä mm. Harmony Sistersin ja metrotyttöjen ohjelmistosta.

Sunnuntain ohjelmassa on kaikkiaan kolme konserttia, jotka on ajoitettu niin, että kaikkien kuunteleminen perättäin onnistuu helposti.

Puistotalon konsertti klo 14 tarjoilee italialaista barokkimusiikkia, klo 16 Marian kirkossa taituroi trumpetisti Tomas Gricius sekä urkuja nelikätisesti ja -jalkaisesti soittava Organ Duo – Jaana Jokimies ja Irina Lampén.

Tapahtuman päätöskonsertti pidetään Simeon-talossa sunnuntaina klo 18, jossa kuullaan kaksi suurta kamarimusiikkiteosta puhaltimille sekä Mussorskin kuuluisa laulusarja Kuoleman lauluja ja tansseja baritoni Kai Huopaisen ja pianisti Niina Huopaisen esittämänä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös