Haminan talousalueen uutislehti

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho: Vain vaalitulos on pätevä gallup

Ylen viime viikolla julkistama tuorein puolueiden kannatuksesta kertonut gallup näytti, että sosialidemokraattien kannatus vahvistuu yhä. 21,2 %:n kannatuksessa oli kasvua 0,9 %. Kokoomus jatkaa kakkosena samalla kasvu-uralla: 19,8 %.n kannatuksessa on hienoinen lisäys.

Nyt myös Keskustan kannatuksen alamäki taittui. 17,8 %:n kannatuksessa oli nousua edelliseen mittaukseen 1,2 %.

Vihreillä, Perussuomalaisilla ja Vasemmistoliitolla lukemat olivat miinusmerkkisiä: Vihreät 13,6 (-0,3), Perussuomalaiset 8,7 (-1,6), Vasemmistoliitto 7,7 (-0,9).

Haminan Elomarkkinoilla vieraillut Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-aho ei ota vakavasti puolueiden kannatuslukuja mittaavia galluppeja. Hän sanoo, että galluppeja tulee ja menee, mutta ainoa pätevä gallup on vaalitulos.

– Vasta vaalit näyttävät sen, mitä kukin puolue ansaitsee. Viimeisin Ylen tilaama gallup uutisoi Ylessä Perussuomalaisille sukelluksena, kun miinusta oli 1,6 prosenttia. Kuukautta aikaisemmin oli saman verran nousua ja se uutisoitiin pienenä nousuna, tuumi Halla-aho.

Puheenjohtaja tunnusti, että puolueeseen liittyneet negatiiviset uutisoinnit vaikuttavat kansalaisten mielipiteisiin.

– Uutisointi ei ole välttämättä puolueellista, muttei sen pidä masentaakaan, sanoi Halla-aho.

Hyväntuulisena toriyleisön kanssa keskustellut Halla-aho tapasi puoluetovereittensa ohella myös muita haminalaisia.

– Halla-ahon johdonmukaisuus maahanmuuttoasioissa poikkeaa muista puoluejohtajista. Jo kesällä 2016 hän varoitti kontrolloimattoman maahanmuuton seurauksista, joista nyt saamme maksaa, sanoi kotkalainen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli