Markus Skogbergin Chevrolet Corvette 1957 vuoden 2016 Villen ajon lähtöpaikalla. Auto on mukana myös tämänkertaisessa tapahtumassa.

Kymen Automobiilikerho ry:n 6. Villen ajo järjestetään jälleen lauantaina 25.8. Tapahtuma on tarkoitettu ennen vuotta 1988 valmistetuille museoajoneuvoille ja museoajoneuvoikäisille harrasteajoneuvoille.

Villen ajo on saanut alkunsa kerhon perustajajäseniin kuuluneen Keijo Vilho Rosilaisen (1934-2012) muistoajona. Rosilaista kutsuttiin tuttavapiireissä Villeksi, josta ajo sai nimensä. Keijo Rosilainen toimi Kymen Automobiilikerhossa mm. varapuheenjohtajana, Kyminlinnan toimipisteen hallimestarina ja kerhon toimialueen vastaavana museoajoneuvotarkastajana.

Osallistujat kokoontuvat klo 8.15 alkaen Uusi Kaakon Katsastus Oy:n pihalle Haminan Summaan (Ansaskuja 7). Ajoneuvot lähetetään reitille klo 9 alkaen ja Haminassa ajetaan Pohjois-Poitsilan ja Salmenvirran kautta keskustaan, josta poistutaan torin ja Raatihuoneen kautta.

Virolahden suuntaan jatketaan Vaalimaantien (entinen E18) ja Virojoen kautta.

Ajon ensimmäiseen kohteeseen Pertunmarkkinoille Virolahden kirkolle saavutaan noin klo 10.30. Paikallisperinteeseen, historiaan ja käsityötaitoihin keskittyvillä markkinoilla nähdään myös ajoon sisältyvä ohjelmallinen osuus.

Markkinoilta jatketaan matkaa klo 11.50 Hurpun merivartioasemalle, jossa käydään vain kääntymässä ja jatketaan Museotietä Harjun Oppimiskeskukseen lounaalle. Harjusta matka jatkuu noin klo 14.40 päättyen Klamilan kalasatamaan, minne saavutaan noin klo 15.

Ajoon on ilmoittautunut 64 ajoneuvokuntaa, joihin yleisö pääsee tutustumaan kaikissa pysähdyskohteissa. Ajoa voi tietenkin seurata myös reitin varrella.