Haminan talousalueen uutislehti

Koppakaupalla ideoita matkailualan yrittäjille

Cursorin järjestämän maaseutumatkailupäivän aikana yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat saivat koppakaupalla hyviä ideoita. Päivä käynnistyi Miehikkälän Salpalinjamuseolla, jossa osallistujat pääsivät myös kurkistamaan korsuihin.

– Tänä päivänä yhä useampi suurkaupungissa asuva haluaa matkustaa lomalla aivan erilaiseen ympäristöön, missä asuu. Luontoon, rauhaan ja hiljaisuuteen, Cursorin projektipäällikkö Taini Rajala kuvaili globaalisti nykytrendiä.

– Tässä on maaseutumatkailuyrityksille mahdollisuus, kun vain osataan tuotteistaa ja segmentoida oikein. Täytyy kuitenkin muistaa, että metropoleissa asuvat eivät välttämättä edes uskalla olla omineen ranta- tai metsämökillä, mihin me suomalaiset olemme tottuneet.

– Kaikki ei sovi kaikille, eikä ole yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua.

Rajalan mielestä yrittäjällä pitää olla aito kipinä tekemiseen.

– Menestyminen edellyttää heittäytymistä, juostavuutta, iloisuutta ja on pyrittävä täyttämään asiakkaan toiveet niin, että asiakas kokee, että ”kaikki täällä ovat minua varten”.

Tämän allekirjoitti myös yrittäjä Petra Karjalainen, joka kertoi, miten hän on miehensä Lassen kanssa kunnostanut vanhan Pulsan rautatieaseman uuteen eloon. He eivät vain voineet antaa vanhojen hienojen rakennusten rapistua, mikä kuvastaa tekemisen kipinää ja pitkäjänteistä sitoutumista työhön.

Avaintekijöiden listaan Karjalainen lisäsi vielä hyvät tuotteet, erikoisuudet, osaavan henkilökunnan ja visuaalisuuden, jossa pienillä yksityiskohdillakin on merkityksensä.

Siitä on yli 40 vuotta, kun viimeinen juna pysähtyi asemalla, mutta yhä aseman ohi viilettää päivittäin useita junia. Vanhassa asemarakennuksessa on nyt kahvila ja sisustusmyymälä ja rautatieläisten asunnot korjattu majoitustiloiksi.

– Suosio on yllättänyt meidät. Jo ensimmäisenä vuonna liikevaihto ylitti meidän oman arvion, Petra Karjalainen totesi ja kertoi, että tietoinen valinta on sekin, että ovet eivät ole auki joka päivä. Siihen resurssit eivät riitä. Ainakaan vielä.

Salpalinjamuseolta matka jatkui Seppälän lammastilalle, matkamuistot käytiin hakemassa Miehikkälän käsityöpuodista ja kierros päättyi Syväjärven rannalle, jossa tutustuttiin Lapjärven juhla- ja majoitustiloihin.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli