Haminan talousalueen uutislehti

Hilma muutti uusiin tiloihin

Kumppanuustalo Hilmaan kuljetaan rakennuksen itäpäädystä.

Kumppanuustalo Hilman uudet tilat ovat valmistuneet Kadettikoulunkatu 3:een. Haminan kaupunki osti tammikuussa Senaatti-kiinteistöiltä historiallisen, entisen kadettikoulun johtajan talon, jonne uudet tilat Kumppanuustalolle remontoitiin.

Vuodenvaihteeseen saakka talossa toimi ravintola Varuskuntakerho, nyt ravintolatoimijana on Lounashuone Kerho.

– Lopputulos on hieno! Arvokas rakennus on kunnostettu pieteetillä talon historiaa kunnioittaen. Entisiin, Teollisuuskadulla sijainneisiin tiloihin verrattuna saimme runsaasti lisää erilaisia kokoustiloja ja puitteet talossa ovat toimintamme kannalta erinomaiset, arvioi kumppanuuskoordinaattori Minna Mänttäri.

Kumppanuustalo Hilman toimintaa on hallinnoinut vuoden 2017 alusta Kotien Puolesta Keskusliitto. Kumppanuustalo Hilmalle on myönnetty STEA:n toiminta-avustusta vuoden 2019 loppuun asti ja tämän lisäksi on vielä mahdollisuus hakea jatkoa vuodelle 2020.

Kumppanuustalo Hilmassa kokoontuvat yhdistykset ovat järjestäytyneet perustaen Hilman Järjestöt ry:n. Perustamisvaiheessa järjestöjä läksi mukaan 15, nyt määrä on jo yli 40.

– Tarkoitus on, että talon hallintokin siirtyy viimeistään vuonna 2021 järjestön hoteisiin.

Uuteen kumppanuustaloon tutustuneet järjestöjen edustajat ovat innoissaan uusista toimintatiloistaan. Ravintolatasolta löytyy kolme 20–60 hengen kabinettia. Alakerrassa on 30 hengen kerhohuone, olohuone ja pieni kokoushuone Rikama, jonne sopii 10 henkeä.

– Entiseen biljardihuoneeseen rakennetussa kerhohuoneessa on tarjolla myös videotykki kankaineen. Yläkerran tiloissa kokousväen apuna ovat näyttöruudut, keltaisessa kabinetissa myös induk­tio­silmukka, valistaa Mänttäri.

Kumppanuustalo on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–16 sekä perjantaisin klo 8–14.

– Jäsenjärjestöillä on talon avaimet, mikä helpottaa iltaisin tapahtuvaa toimintaa. Talo on avoinna kaikille yhdistystoimijoille ja tutustumaan pääsee helpoiten aukioloaikoina. Tilaa meillä on, mutta on toki runsaasti käyttäjiäkin. Varauksissa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, vinkkaa Mänttäri.

Kumppanuustalo Hilman uusien tilojen avajaisia vietetään torstaina 6.9. Juhlallisuudet alkavat klo 15 ja avauksen suorittaa kaupunginjohtaja Hannu Muhonen. Ohjelmaa on kolme tuntia.

Avajaisissa on tarjolla osallistavaa toimintaa kaikenikäisille! Tilaisuudessa myös lanseerataan Iloa Arkeen -pysäkkitoiminta, jolla tarkoitetaan Kumppanuustalo Hilmassa tapahtuvaa kaikille avointa toimintaa.

Messuosastoilla Keltaisessa ja Punaisessa kabineteissa esitellään esimerkiksi nuorten työllistämishankkeita, on terveysmittauksia ja Haminan Naisvoimistelijain osasto kauppaa jumppalippuja.

Haminan kaupunki osti kiinteistön Senaatti-kiinteistöiltä 280 500 euron kauppahinnalla. Kumppanuustalo Hilman tilojen remontointiin on mennyt raha 120 000 euroa.

– Kustannuksissa eivät ole mukana tonttia kiertävän aidan uusiminen, joka on vielä hieman kesken, sanoo Haminan kiinteistörakennusmestari Ulla Enamo-Posti.

Kumppanuuskoordinaattori Minna Mänttäri (oik.) ja aulavastaava Jaana Linkki esittelevät alakerran viihtyisää olohuonetta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös