Haminan talousalueen uutislehti

HP väänsi pakkovoiton

Haminan Palloilijain taistelu ensi kauden superpesispaikasta toi Vallikentällä voiton. Karsintavastustaja Siilinjärven Pesis kaatui vaiherikkaassa mutta vähäjuoksuisessa pelissä lukemin 1–0 (3–2, 0–0).  

Molemmilla joukkueilla on karsintaväännössä nyt yksi voitto. Seuraavan kerran ollaan vastakkain lauantaina Siilinjärvellä sekä jälleen sunnuntaina Vallikentällä Haminassa, jossa peli alkaa klo 15. Kolmella voitolla lunastaa paikan ensi kauden superiin. 

Hyvää ulkopeliä pelannut HP sai tylsytettyä vieraitten vaarallisimmat aseet. Pelätty kotiuttaja Kimmo Lukkari saatiin pidettyä nollassa, vaikka kolme kotiutusyritystä miehellä olikin. Lukkarin sammuttamisessa suuri ansio oli HP:n lukkarilla Matias Hangasmaalla. 

Tällä kerralla HP:lle riitti otteluvoittoon kolme avausjakson juoksua, jotka löi Simo Vanhala. Juoksuista kaksi oli vastustamattomia, kolmannessa vieraitten ulkokenttä avusti sopivasti. 

– Meillä oli kohtalainen määrä 3-tilanteita. Tällaisella ulkopelillä on mahdollisuus voittaa näitä pelejä, arvioi HP:n pelinjohtaja Eero Pitkänen. 

Vieraitten pelinjohtajaa Perttu Westersundia ei pressitilaisuudessa nähty, sillä hän sai toisella jaksolla punaisen kortin tyrkättyään HP:n Juha Toikan nurin. Toikka sai punaisensa törkeästä provosoinnista ja HP:n Simo Vanhalan keltainen tuli provosoinnista, kun hän kiiruhti puolustamaan Toikkaa. 

– Sääntökirjan mukaan tämä meni. Toikalla ei ollut mitään syytä seilailla SiiPen penkin tuntumassa, jossa pelaajia tuli ja meni. Sääntöjä en tunne, mutta jos toinen saa kontaktista punaisen, provosoijalle tule myös punainen, lasketteli Eero Pitkänen diplomaattisesti. 

Tuomaristo oli keskiössä myös tilanteessa, jossa tulkittiin HP:n ulkopelaajan estäneen SiiPen pelaajaa siirtymästä 2-pesältä 3-pesälle. Muutaman minuutin arpomisen jälkeen virhe tulkittiin HP:n pelaajan tekemäksi ja SiiPen pelaaja sai lopulta kävellä 3-pesälle. 

– Lauantaina on uusi peli Siilinjärvellä. Toivottavasti Pesäpalloliito ei pudottele  Toikalle ja Vanhalalle pelikieltoja, muuten joudun itse vetämään Siilinjärvellä pelivehkeet päälle, tuumi Pitkänen. 

Sairaskirjoilta otteluun palasi HP:n etukentän lukko Janne Leppälä, mutta jokeripaidassa. Mustia pilviä tuli lisää, kun Pasi Rajala poistui kentältä reisivaivaisena. 

HP:n ykkösenä palkittiin Leppälää mainiosti sijaistanut Joni Lehikoinen, kakkospalkinnon sai Vanhala. 

Tilastot: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=29-1-0&id=33256

[foogallery id=”5450″]

 

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli