Haminan talousalueen uutislehti

Pesäpallo notkahti mutta pysyy ykkösenä

Haminalainen pesäpallo on ollut koko kesän kestopuheenaiheena Haminassa. Kesän pesäpallopeleissä on ollut yli 20 000 katsojaa, enemmän kuin vuosikymmeniin.

Kauden päättyminen oli kokonaisuuden kannalta murheellinen. Loukkaantumisten piinaama Haminan Palloilijat putosi superpesiksestä pykälää alemmaksi, vierailusta ylimmällä sarjatasolla tuli ns. ranskalainen visiitti.

Hamina on ja pysyy kaikesta huolimatta edelleenkin pesäpallokaupunkina, yhtenä maamme pesäpalloilun keskuksista. Seuran toiminta on kaikissa ikäryhmissä vireää tuoden tulosta myös valtakunnallisella tasolla.

Edustustasolla ongelmat kulminoituvat rahaan. Menestyäkseen superpesiksen seurat pyrkivät haalimaan riveihinsä parhaat mahdolliset pelaajat. Suurimmalla budjetilla pelaavilla seuroilla on aina etulyönti. Vastaavasti pienet seurat pyrkivät vastaamaan huutoon kasvattamalla omista nuoristaan pelaajia huipputasolle, aivan huippujen saamiseen kynnet eivät pysty.

HP onnistui joukkueen rakentamisessa hyvin, sen näytti alkukauden menestys. Sarjan tiivis pelirytmi toi ongelmia, tuli loukkaantumisia eikä loukkaantuneille löytynyt suppeasta pelaajamateriaalista korvaajia.

Sopii kysyä, miksi loukkaantumissuma kaatui juuri HP:n päälle? Esimerkiksi takareisiongelmista kärsi kauden aikana kaiketi noin 2/3 joukkueen pelaajista.

Onko virheitä tehty harjoittelussa, pelien jälkeisissä palauttavissa harjoitteissa vai missä? Nämä asiat seurassa kannattaa tarkasti selvittää, sillä nyt tehtyjä mahdollisia virheitä on tarpeetonta toistaa. Nousu takaisin superpesikseen saattaa seuralla olla edessä jo hyvinkin pian.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide