Haminan talousalueen uutislehti

Iloinen ilme Haminan veturiksi

Viimeviikkoinen Haminan Yrittäjäseminaari nosti pintaan monia ajatuksia siitä, mihin suuntaan Haminaa ja koko seutua tulisi kehittää. Yksi keskeinen asia oli seudullisuuden korostaminen, sillä Hamina on yksikkönä kovin pieni mitään suurta saavuttamaan.

Aluetutkijan perusteesien mukaan menestyvän alueen on oltava väestöltään riittävän suuri.

Kun sote vihdoin tulee, elinkeinotoimesta tulee kuntien keskeinen toimiala. Kiinnostaakseen uutta sijoittumispaikkakuntaa ja -seutua etsivää yritystä pitää olla konkreettistakin tarjottavaa. Hyvät liikenneyhteydet Etelä-Kymenlaaksolla on, vaikka rantarata taitaa jäädäkin ikuiseksi haaveeksi.

Tervasaaren alue on päältä katsoen lähtökuopissaan, mutta työt tulevaisuuden asuinalueen rakentamiseksi ovat jo pitkällä. Perusinfra on tehty, Oolanninpuiston työt ovat koko ajan käynnissä ja ensimmäisten talojen rakentaminen alkaa vielä tämän syksyn aikana.

Hamina ja Kotka löysivät kymmenisen vuotta sitten yhteisen tahdon perustaen yhteisen satamayhtiön. Järjen ääni oli puolustanut satamien yhdistämistä jo vuosikymmenien ajan ja 2011 toteutuneen satamafuusion mielekkyyttä kukaan ei enää voi kiistää.

Maamme suurin yleistavarasatama ei sellaisenaan riitä veturiksi, mutta se antaa erinomaisen pohjan uuden teollisen toiminnan etabloitumiselle seudulle. Mikään ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, työtä on tehtävä pitkällä jänteellä.

Haminan ja seudun vetovoiman taustavoimana pitää olla positiivisuutta. Sen pitäisi kuulua ja näkyä ihan kaikkien haminalaisten tulevaisuusvisioista. Iloisen ilmeen voi napata Hamina Tattosta, joka on tällä hetkellä Haminan kenties vahvin positiivinen mainetekijä!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide