Haminan talousalueen uutislehti

Jamilahdelle tunnustus ja merkittävä lisärahoitus

Jamilahden kansanopisto on saanut tänä vuonna valtiolta vajaan 250 000 euron lisäpotin koulutusmäärärahoihinsa.

– Vuoden vaihteessa opiston valtionosuus nousi 100 000 euroa, ja elokuussa opistolle myönnettiin vielä vajaan 150 000 euron lisämääräraha valtion tämän vuoden lisäbudjetista, toiminnanjohtaja Sanna Gango kertoo.

– Määrärahan myöntämisen perusteena ovat opiston toiminnan laajeneminen, viime vuosien korkeat opiskelijamäärät sekä arvio tämän vuotisesta toiminnasta ja opiskelijoiden määrästä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi lisämäärärahaa vapaaseen sivistystyöhön 13 kansanopistolle ympäri Suomea.

– Jamilahden kansanopiston vahvuus on tällä hetkellä kielten opetus. Kieliopetuksen vahvuutena on erityisesti natiivit opettajat useissa eri kielissä.

Kieliryhmiä on tällä hetkellä kolme ja kielenopiskelijoita noin 60. Syksyllä mahdollisesti perustetaan vielä neljäskin ryhmä.

Jamilahden kielenopiskelijoista suurin osa on hyvin koulutettuja, työperäisesti maahanmuuttaneita ihmisiä.

– Opisto tekee paljon myös ostopalvelukoulutuksia alueen yrityksille. Esimerkiksi täällä työskentelevien perheenjäsenet tarvitsevat kielitaitoa ja kulttuurintuntemusta, jotta arki sujuisi.

Opistolla on vuosikymmenien perinteet myös erityisopetuksen saralla. Mm. autismin kirjon henkilöille suunnattu kansanopistolinja on ainoa laatuaan Suomessa.

– Valtiolta koulutukseen tuleva raha hyödyttää monin tavoin koko aluetta, Sanna Gango tähdentää.

– Opiston tehtävänä on pysytellä ajan hermolla, toimia verkostoissa ja ottaa aktiivisen kehittäjän roolia vapaan sivistystyön kentällä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli