Haminan talousalueen uutislehti

Jiri Nikkinen ja The Beatles kulkevat käsi kädessä

The Beatles, legendaarinen brittibändi on keskiössä Valojen Yön päätapahtumassa Hamina Bastionissa. Läpiluotauksen Beatlesin tuotantoon tarjoilee Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, maamme ykkönen lajissaan.

Jiri Nikkinen vie bändeineen yleisön aikamatkalle 1960 – 1970-lukujen Beatles-tuotantoon. Elettiin kukkeinta Beatlesin nousun aikaa vuonna 1965, kun Nikkinen syntyi.

– Ensimmäiset muistikuvat Beatlesistä minulla on jostakin vuodelta 1971, jolloin sain käsiini Abbey Road -albumin. Se vei pikkupojan oitis mennessään, muistelee Jiri.

Nikkisen kotona musiikki oli koko ajan vahvasti läsnä, sillä isä oli myös muusikko.

– Usein kysytään Beatlesin suosikkibiisiäni. Sellaista ei ole, vaan koko tuotanto on samaa, korkealaatuista tavaraa, eivät ne huonoja purkittaneetkaan. Levyiltä kuulee, miten studiossa on aina nautittu.

Haminaan Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band tulee perinteisillä Beatles-teemoilla:

– Tietyt biisit soitamme keikalla aina. Välillä tulee useampi biisi putkeen, mutta on sitten juontojakin, sillä Beatlesin musiikkiin liittyy aina tarinoita Hampurin ajoista lähtien.

Nikkisen nelimiehinen Beatles-kokoonpano on likimain täystyöllistetty:

– 80 – 100 keikkaa teemme vuodessa. Kun jengi pitää soitostamme, jokainen keikka tuo lisää keikkoja. Vielä 10 vuotta sitten pääpaino oli duo- ja trio-keikoilla, nyt menemme isolla kokoonpanolla.

Kun Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band soittaa keikalla, yleisössä on vähänlaisesti parikymppisiä nuoria.

– On nuoriakin, sillä Beatles on syvällä monissa suvuissa. Isoisät ja isoäidit tulevat keikoillemme lastensa kanssa. Mukana on myös lastenlapsia. Valtaosa Tribute Bandimme yleisöstä on kuitenkin 1960-luvun nuorisoa.

Jiri Nikkinen tunnustaa, että The Beatles on hänelle intohimo!

– Niin kauan jatkan, kuin kunto kestää, kertoo kolmen pojan isä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli