Haminan talousalueen uutislehti

Uusi puheenjohtaja johdattaa Haminan nuorisoa vaalisyksyyn

17-vuotias Mimi Korjus on Haminan nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja.

Haminan nuorisovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valitulla Mimi Korjuksella on edessään kaksi keskeistä haastetta:

– Me nuvalaiset olemme juuri aloittamassa kouluvierailut saadaksemme lisää nuoria toimintamme pariin. Kun joukkomme kasvaa 20:een, pääsemme toteuttamaan myös aitoa edustuksellista demokratiaa järjestämällä vaalit, sanoo Korjus.

Nuorisovaltuusto ei kuitenkaan kiinnosta kaikkia Haminan nuoria. Nuvan järjestämiin tapahtumiin nuoria riittää, mutta kynnys on monille korkea lähteä mukaan nuvan toimintaan.

– Joku on kiinnostunut jalkapallosta, joku pesäpallosta. Nuorisovaltuuston kautta voivat nuoret aidosti vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin, sanoo Korjus.

– Haluan entisestään vahvistaa Haminan nuvan asemaa myös Nuorisovaltuustojen liiton ja piirijärjestön toiminnassa, sanoo Haminaa myös nuorisovaltuustojen piirijärjestössä edustava puheenjohtaja.

Korjus pitää tärkeänä sitä, että seuraavalla toimikaudella aloittava nuorisovaltuusto ja sen toimihenkilöt saavat riittävän määrän koulutusta tehtäviinsä ja samalla Korjus haluaa uudistaa nuorten mielikuvaa nuorisovaltuuston toiminnasta.

– Nuorisovaltuustossa ei istuta jakkupuku päällä kokoustamassa, vaan nuorisovaltuusto on aktiivinen toimijaryhmä, joka tekee kivoja ja elinympäristöä kehittäviä asioita yhdessä muiden nuorten, kaupungin työntekijöiden ja päättäjien kanssa.

17-vuotias lukiolainen Mimi Korjus innostui Haminan nuorisovaltuuston toiminnasta muutama vuosi sitten. Haminan nuva vietti 10-vuotisjuhliaan keväällä 2017.

– Halusin mukaan erilaisia tapahtumia järjestämään. Se yllätti positiivisesti ja sitä kautta innostuin nuorten asioiden hoitamisesta enemmän ja enemmän, tuli halu vaikuttaa erilaisiin asioihin.

Herättääkö vaalisyksy Haminan nuorison?

Haminan nuvalla on tänä syksynä meneillään vaalisyksy. Ehdokasasettelu on jo avattu Haminan kaupungin nettisivuilla ja Haminan nuorisovaltuuston sosiaalisen median kanavilla. Ehdokkaaksi voi asettua kuka tahansa haminalainen 13–19 -vuotias nuori aina syyskuun loppuun saakka.

Mikäli ehdokkaita on vähemmän, kuin 19, varsinaisia vaaleja ei sääntöjen mukaan käydä, sillä tuolloin kaikki halukkaat otetaan mukaan nuorisovaltuuston toimintaan. Nuorisovaltuuston toimikausi on kaksi vuotta.

Haminan nuorisovaltuuston kokoonpanossa tapahtui muutoksia, kun pitkään nuorisovaltuustoa luotsannut Selena Raja muutti opiskelujen vuoksi toiselle paikkakunnalle. Nuorisovaltuusto valitsi kokouksessaan elokuun lopussa uudeksi puheenjohtajakseen Mimi Korjuksen, joka toimii puheenjohtajana meneillään olevan toimikauden eli tämän vuoden loppuun. Varapuheenjohtajana jatkaa Santeri Simonen ja sihteeriksi valittiin Sanni Korjus.

Haminan nuorisovaltuuston kokouksessa valittiin myös uusi varaedustaja kaupungin valtuustoon, kaupunkikehitysvaliokuntaan ja seudulliseen joukkoliikennejaokseen. Valtuuston varsinaiseksi edustajaksi nousi puheenjohtaja Mimi Korjus ja hänen varalleen Saana Kuukka. Toisena valtuuston edustajana toimii edelleen Santeri Simonen ja hänen varallaan Ronja Tilli.

Santeri Simonen nousi varaedustajan paikalta kaupunkikehitysvaliokunnan varsinaiseksi nuorisoedustajaksi ja hänen varalleen valittiin Roni Nordström. Seudullisen joukkoliikennejaoksen varajäseneksi valittiin Sanni Korjus

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös