Haminan talousalueen uutislehti

Aleksi Leppä nappasi kaksi MM-kultaa Changwonissa

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä nappasi kaksi maailmanmestaruutta Etelä-Korean kisoissa. Ensimmäinen kultamitali Changwonissa tuli miesten 300m vakiokiväärissä ja toinen päätöslajissa, 300m kiväärin asenatokilpailussa 3×40 ls.

– Kyllä kulta taas hyvältä maistuu, Leppä sanoi heti viimeisen kilpailun jälkeen.

Leppä paukutti kisaurakan päätteeksi tuloksen 1172, mikä on hänen uusi ennätyksensä. Entinen ennätys koheni neljällä pisteellä.

– Leppä oli jo jaetulla kärkipaikalla polviasennon jälkeen (391) ja hyvä makuu (396) oikeutti jaettuun kärkipaikkaan. Hyvä pystyammunta jälleen vaihtelevissa tuuliolosuhteissa ammuttuna (385) toi haminalaiselle toisen mestaruuden, kertoi valmentaja Marko Leppä.

– Odotin hyvää tulosta, sillä uskoin vahvasti edeelisen kisan tuomaan buustiin, Marko Leppä kertoi.

– Meni ihan hyvin. Onnistuin joka asennosta. Keli oli helpompi kuin aiemmin. Ei tuullut niin paljon, paitsi ajoittain oli puuskia. Rytmitin ammunnan näihin väleihin. Muutama laukaus jäi vähän ulos keskeltä, vaikka oli hyvät lähdöt. Kun lopetin, niin ajattelin, että riittääkö mitaleille. Pääsin ampumaan pystyn lähes tyyneen, mutta yllätti, etteivät muut saaneet ihan keskelle, fiilisteli Aleksi Leppä.

Esimmäisen kultamitalin viime keskiviikkona Leppä otti miesten 300m vakiokiväärissä, jossa 580 pistettä (polvi 190, makuu 198, pysty 192) veivät hänet ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen. Leppä voitti neljällä pisteellä himmeämmät mitalit napanneet.

– Ihan uskomatonta. Käteni tärisevät vieläkin, Leppä oli sanonut, kun ensimmäisen kultamitalin tuonut kisa oli jo päättynyt jonkun aikaa sitten.

– En kuvitellut pärjääväni näin hyvin. Kun kilpailu päättyi, olin tyytyväinen tulokseeni, mutta että noin paljon parempi kuin muut, Leppä hämmästeli neljän pisteen voittomarginaaliaan.

– On tämä vaan upea juttu, mieletön setti!

– Kaikki toimi taktisesti hyvin. Ammuin rauhallisesti sopivaa tuulta odottaen. Positiivista oli myös se, että makuu kulki hyvin. Olen siihen tosi tyytyväinen. Pääsin ampumaan pystyn rauhalliseen keliin, Leppä kertasi kilpailuaan.

Leppä täytti 24 vuotta syyskuun 2. päivänä. Hän asuu Helsingin Laajasalossa ja opiskelee Santahaminan Kadettikoulussa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide