Haminan talousalueen uutislehti

Anna Koskela herättelee kiinnostusta liikkeeseen

Haminan uusi kuntataiteilija on tanssija Anna Koskela, jota kiinnostaa erityisesti luottamuksellinen suhde omaan kehoon ja sen kykyihin.

– Työskentelen uskaltamisen ja rakkaudellisuuden teemojen parissa. En opeta tanssiteknisiä taitoja. Pyrin herättämään ihmisissä kiinnostusta liikkeeseen ja arvostusta omaa kehoa kohtaan, Anna Koskela sanoo.

– Ystävällisyys itseään ja omaa kehoaan sekä muita ihmisiä kohtaan, on myös ystävällisyyttä maailmaa kohtaan, Anna Koskela kiteyttää.

– Tulen kolmen kuukauden pestin aikana toivottavasti järjestämään kaikki suunnittelemani 27 tapahtumakokonaisuutta, joista vain kahteen pitää ilmoittautua. Tämän lisäksi mahdollisuuksieni mukaan käyn pyydettäessä muissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

– Työpisteeni on Wanhalla Työskillä ja sieltä voi tulla hakemaan minut vaikka tanssimaan, Koskela vinkkaa.

– Pyrin järjestämään kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia. Syyskuun viimeisenä lauantaina istun jossain kahvilassa ja toivon, että ihmiset tulevat sinne juttelemaan, vaikka ihmisenä olemisesta. 6.-7. lokakuuta pidän kahden päivän kurssin itsehoidon ja kehonhuollon tekniikoista.

Helsinkiläinen Anna Koskela on paljon muutakin kuin tanssija. Tanssijan tutkinnon Koskela suoritti Lissabonissa. Pääaineen hänellä oli nykytanssi. Lisäksi Anna Koskela on suorittanut elokuvaohjaajan tutkinnon, pätevöitynyt opettamaan englantia, käynyt hierojakurssin ja opiskelee parasta aikaa ammattikorkeakoulussa palvelumuotoilua.

– Se voi olla esimerkiksi erilaisten palveluiden kehittämistä, tuotteen tai pakkauksen kehittämistä tai fyysisen tilan kehittämistä, Koskela avaa kokonaisuutta.

– Mitä teen tulevaisuudessa? Minusta tulee työnantaja, toimija tanssin ja liikkeen alalla. Järjestän esityksen ja koulutuksen matalan kynnyksen toimintaa yhdessä muutamien kuukausipalkkaisten tanssijoiden ja muiden taiteilijoiden kanssa sellaisilla seuduilla, joissa ei ole vakituisen tanssin tai liikunnan opetustoimintaa, Anne Koskela luonnehtii.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli