Haminan talousalueen uutislehti

Kovat tavoitteet kesätapahtumalle

Miekat, muurit ja musketit on festivaali, jossa sukelletaan syvälle historiaan. Viikinkiaikaan asti. Ensi vuoden heinäkuussa järjestettävä festivaali tuo kaupunkiin viideksi päiväksi menneiden vuosisatojen värikästä elämää ja odotettavissa on koppakaupalla elämyksiä.

Ajatuksena on, että miekkojen kalina vakiintuisi Haminan kesään. Tavoitteena on, että festivaali järjestettäisiin joka toinen vuosi. Ja tavoitteena on, että festivaaleille tulisi 21 000 maksavaa kävijää. Tuolla kävijämäärällä saataisiin katettua arvioidut 190 000 euron kulut ja vähän jäisi vielä taskuunkin.

Tavoitteet ensimmäistä kertaa järjestettävälle festivaalille ovat kovat. Ainakin, jos vertaa siihen, että hämeenlinnalaisilla on vastaavien festareiden järjestämisestä yli 20 vuoden kokemus, mutta vasta viime kesänä tapahtuman kävijämäärä oli yli 24000.

Tavoitteiden toteutumisen puolesta puhuu se, että valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin ja ideoita on haettu Palmanovasta asti. Merkittävää on myös se, että käytössä on hämeenlinnalaisten osaaminen ja koko verkosto. Hämeenlinnalaiset myös värväävät Haminaan viikinkitaistelijoita, musketöörejä, myyjiä ja nähtäväksi jää mitä muuta.

Toivottavaksi kaikki palikat loksahtavat kohdalleen ja festivaali onnistuu kaikin tavoin yli odotusten. Valojen yössäkin sai kuulla, että on kivaa, kun kaupungissa tapahtuu jotain, koska silloin kaupungilla on elämää ja fiilis on hyvä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus