Haminan talousalueen uutislehti

Valojen yössä iloista yhdessäoloa

Ensimmäistä kertaa Valojen yössä Fredrikinkatu muuttui tanssikaduksi. Tansseja tahditti tanssiorkesteri Daltons ja pian ensimmäisten tahtien jälkeen kadulla oli paljon iloisia ihmisiä, vaikka useimmat tyytyväitkin vain kävelemään. Musiikki kuitenkin nosti mukavasti tunnelmaa.

– Taputtamalla tuette soittajien mielenterveystyötä, Pekka Hagman veisteli.

Hagmanin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat Miika Tuominen, Hannu Tuominen, Jukkis Korhonen ja Aki Terviö.

Fredrikinkadulla Huovilan kahvila oli auki pitkään. Samoin Valon ja Tilan ulkokoju, josta Nette Sarnikorpi osti itselleen pienen lampun. Nette kertoi haluavansa vielä lakua ja tiesi, että sitä saisi torin laidalta.

Musiikki veti väkeä myös Raatihuoneentorille ja Vepan lavan reunustalle. Unohtamatta Bastionia, jossa illan pääesiintyjä Jiri Nikkinen ja The Beatles Tribute Band esiintyi juuri ennen ilotulitusta.

Viola Lampikari ja Elvi Jauho sanoivat, että on kivaa, kun Haminassa tapahtuu jotain, koska silloin kaupungilla on elämää. Tämän allekirjoittaisi varmaan jokainen Valojen yössä käynyt.

– Mukavaa, että on paljon väkeä ja hyvä fiilis, Elvi Jauho sanoi.

– Ja näkee paljon tuttuja, Viola Lampikari lisäsi.

Viola ja Elvi sanoivat, että menevät katsomaan ilotulitusta. Se on perinne, jossa he ovat käyneet joka vuosi, mutta muuten vain kiertelevät ympäriinsä.

Iine Pousi kävi Galleria Ruutikellarissa katsomassa Inhokista ikoniksi -näyttelyä ja piti sitä vaikuttavana. Sibelius-monumentin vihkimisestä tuli viime vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

– Upeaa, että Haminassa pääsee tutustumaan tällaiseen näyttelyyn ja on hienoa, että tekstien kautta saa tietoa myös monumentin pitkästä valmistusprosessista.

Tuttuun tapaan myös Pormestarintalon puutarhassa oli upeaa valon ja värin loistoa ja paljon ihmisiä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide