Haminan talousalueen uutislehti

HP:llä koossa 11 pelaajan rosteri

Superpesiksestä pudonneen Haminan Palloilijain ensi kauden pelaajarunko on hahmottumassa. Koossa on nyt 11 sopimusta, joista viimeisimpänä syntyi sopimus 25-vuotiaan etukenttäpelaaja Ville Lantiaisen kanssa, joka on pelannut kaksi kautta superpesistä Imatran riveissä.

Kun putoaminen superpesiksestä varmistui, HP joutui tilanteeseen, että sillä ei ollut yhtäkkiä yhtäkään sopimuspelaajaa. Viime kauden joukkueessa oli useita pelaajia, joilla oli sopimus myös 2019 peleistä. Ne sopimuksetkin raukesivat sarjasta putoamisen vuoksi.

– Nyt tilanne näyttää jo paremmalta. Tavoitteena on solmia sopimus 14 pelaajan kanssa. Neuvotteluissa ovat edelleen Juha Toikan ja Ville Aallon jatkot. Oskari Vihmanen ei pelaa HP:ssä ensi kaudella, sanoo HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Kotiuttajajokerin roolissa ensi kaudella oranssipaitaa kantaa 31-vuotias Mikko Mahlamäki, joka on jo superpesiksen konkari. Viime kaudella hän edusti Hyvinkään Tahkoa iskien 50 juoksua. Mahlamäki on Etelä-Pohjanmaan pesäpallokoulun kasvatti Ilmajoelta.

Uusi mies etukentälle on Lauri Aitala, 27, tuttu jo kauden 2017 HP:n menestysjoukkueesta. Aitala on pelannut ykköspesistä kolme kautta HP:n paidassa ja yhden kauden Imatralla. Viime suvi meni KPL:n II-joukkueen suomisarjajoukkueessa.

Koppariosastolle tulevat uusina Ville Harju, 25, ja Lassi Vuorela, 24. Harju pelasi kaudella 2017 Hyvinkään Tahkossa ja viime kauden Pöytyän ykköspesisporukassa. Vuorela siirtyy HP:n paitaan Puijon Pesiksestä.

Erinomaisesti superpesiksessä debytoinut lukkari Matias Hangasmaa on HP:n mies myös ensi kaudella. Muita sopimuksen jo solmineita pelaajia ovat Otso ja Joona Mäkelä, Henri Heikkilä, Verneri Taurama ja Jere Heikkilä.

HP hakee myös uutta pelinjohtajaa ensi kaudeksi.

– Tällä hetkellä neuvottelen Haminan ulkopuolelta tulevien kandidaattien kanssa, sanoo Hovi.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli