Haminan talousalueen uutislehti

Akuuttiin selkä- ja niskavaivaan nopea apu suoravastaanotolta

Tiesitkö, että Haminan kaupungin terveyspalveluiden kuntoutusyksiköllä on myös fysioterapian suoravastaanotto? Suoravastaanotto on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja vain akuuttien tuki- ja liikuntaelinongelmien, lähinnä selkä- ja niskavaivojen, tutkimukseen ja omahoidon ohjaukseen.

Toiminta on asiakkaalle maksutonta. Ajan vastaanotolle voi varata omatoimisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Jonkin verran asiakkaita ohjautuu myös terveysaseman ja kiirevastaanoton kautta.

– Fysioterapian suoravastaanottoaika on 60 minuuttia. Sen aikana asiakas haastatellaan ja tutkitaan. Näiden perusteella fysioterapeutti antaa omahoito-ohjeet, kertoo osastonhoitaja Pirkko Parjanen.

– Fysioterapeutti voi tarvittaessa kirjoittaa sairauslomaa 3–5 päivää. On huomattava, että suoravastaanotto ei käynnistä automaattisesti fysioterapiajaksoa. Jos tarvetta on, asiakas ohjataan lääkärille jatkotutkimuksiin.

Fysioterapian suoravastaanotot ovat yleistyneet eri puolilla maata kovaa vauhtia. Siitä hyötyy ennen kaikkea asiakas. Fysioterapeutille pääsee nopeasti, lääkäriajan saaminen voi mennä viikkojen päähän. Fysioterapeutilla on myös lääkäriä enemmän aikaa tutkia ja kuunnella potilasta, kun vastaanottoaika on tunnin mittainen.

– Nopea hoitoonpääsy lisää asiakastyytyväisyyttä. Tavoitteena on estää vaivojen pahentuminen ja palauttaa normaali toimintakyky.

Suoravastaanoton sähköiseen ajanvaraukseen löytyy linkki kaupungin nettisivuilta kuntoutuspalvelut/suoravastaanotto. Sivulla on tarkempaa tietoa mm. siitä, milloin kannattaa varata aika fysioterapian vastaanotolle, milloin lääkärille.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös