Haminan talousalueen uutislehti

Uuden kaupungintalon suunnittelu aloitettava

Haminan kaupungin kiinteistöissä on käynnissä ennenkuulumattomat muuttotalkoot. Kaupungin virastojen muutot ovat johtaneet siihen, että kansalaisille oikean viraston löytäminen palvelujen saamiseksi on entistä hankalampaa.

Muuttoliikettä on aivan kaikissa kaupungin virastoissa. Raatihuoneellakin ovi käy kuin käkikellon luukku, kun osa väestä  vaihtaa Puistotalo 2:een entiseen Vehkalahden kunnantaloon ja toiset palvelut siirtyvät Rautakorttelista tilalle.

Kaupungin uusin kiinteistö, sataman porttirakennus Kuorsalo saa koko ajan uusia vuokralaisia, viimeisimpiä muuttajia ovat Haminan Vesi ja osastoja Haminan terveysasemalta. Keskustan liepeillä asuvan mielestä hajasijoitusta parhaimmillaan.

Kymmenisen vuotta sitten Haminassa haettiin kuumeisesti ratkaisuja, joilla tyhjentynyt Haminan lyseo saataisiin hyötykäyttöön. Yksi vaihtoehdoista oli kiinteistön kunnostaminen uudeksi kaupungintaloksi. Ratkaisu sitten löytyikin: puolet lyseosta purettiin ja säilytettävän osan kumppaniksi rakennettiin uusi uimahalli. Purettu osa korvattiin asuinkerrostalolla.

Virastojen sijoituspaineet olisi jo purettu, jos tuolloin olisi päädytty rakentamaan lyseosta uusi, uljas kaupungintalo.

Nyt on korkea aika paneutua uuden kaupungintalon, uuden virastotalon suunnitteluun. Virastojen hajasijoittelu ei voi jatkua loputtomiin.

Sijoituspaikkoja uudelle kaupungintalolle tulisi aivan ensimmäisenä hakea Tervasaaren alueelta, jossa on neitseellistä tilaa. Kaupungintalon sijoittaminen Tervasaareen loisi myös uskottavuutta koko alueen tulevaisuudelle. Vaihtoehtoja voisi hakea myös Puolustusvoimilta vapaaksijääneistä kiinteistöistä.

Tervasaareen sijoittamista saattavat vastustaa ne, joiden mielestä kaupungintalo tulee rakentaa aivan ydinkeskustaan. Tervasaari alkaa kuitenkin heti Kekkosenkadun tuolta puolelta. Virastojen nykysijoitteluun verrattuna uusi kaupungintalo toisi loikan nykyaikaan, kun kaupungin virastojen palvelut olisivat  tarjolla saman katon alta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus