Haminan talousalueen uutislehti

Aleksi Leppä juhlinnan keskipisteenä

Ammunnan tuore kaksinkertainen maailmanmestari Aleksi Leppä sekä Haminan Ampumaseura tarjosivat kakkukahvit mestaruuksien kunniaksi ammunnan ystäville. Kuin tilauksesta palkintopöytää saatiin lauantaina koristamaan kaksi uutta, komeaa pokaalia, kun Aleksi palkittiin Suomen Ampumaurheiluliiton Vuoden ampujana ja Aleksin isä Marko Leppä Vuoden valmentajana.

Vieraitten joukossa oli myös hopeamitalin Sydneyn olympiakisoissa 2000 ampunut kotkalainen Juha Hirvi.

– Aleksi oli 6-vuotias, kun hän tapasi Juhan ensimmäisen kerran. Nyt ympyrä sulkeutui, kun Juha saapui onnittelemaan Aleksia, kiteytti Marko Leppä.

Juha Hirvi kertoi seuranneensa Etelä-Koreassa syyskuussa pidettyjä MM-kisoja Aleksin osalta laukaus laukaukselta. Se onnistuu nykytekniikan ansiosta.

– Aleksi on päässyt näihin tuloksiin kovan harjoittelun kautta, onnenkantamoiset eivät kuulu ammuntaan, sanoi Hirvi.

– Arvostan entisenä ampujana Aleksin maailmanmestaruudet erittäin korkealle, vaikka nuo 300 metrin matkat eivät olympiaohjelmaan kuulukaan. Kaikki maailman huippuampujat olivat Etelä-Koreassakin samalla viivalla Aleksin kanssa. Ampujapiireissä vakiokiväärin 3×40 laukauksen asentokilpailua pidetään kivääriammunnan kuninkuuslajina.

Aleksi Lepän saldo kuluneelta vuodelta on jäätävä: kaksi MM-kultaa, MM-hopea ja kahdeksan suomenmestaruutta.

– On hieno saavuttaa tällainen titteli näin vaikean vuoden jälkeen. Olen onnellinen, että onnistuin saavuttamaan huippumenestyksen juuri kauden päätapahtumassa. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja taustajoukkoja loistavasta tuesta, sanoi Leppä.

 Leppä.fi -tiimi kovassa vedossa

Vuoden ampumavalmentajana palkittu Marko Leppä on nostanut vetämänsä Leppa.fi -tiimin urheilijat Suomen ja maailma huipulle pitkäaikaisella valmennustyöllä. Lepän tallin ampujista Aleksi Lepän ohella menestyi Annika Sihvonen, joka oli MM-kisoissa sijalla 9. Inka Havukainen oli PM-hopealle ja Lauri Syrjä  otti kolme SM-kultaa.

Tiimin urheilijat kahmivat kuluneena vuonna yhteensä 11 suomenmestaruutta.

– Tämän palkinnon takana on oikeasti iso joukko ihmisiä ja oikein tehtyjä asioita. Meidän tiimissä Mikko Ojamäki hoitaa fyysisen puolen ja Anu Nässi psyykkauksen. Meillä on loistavat yhteistyökumppanit, joita ilman ei minulla olisi tätä kannua, eikä urheilijoilla noita mitaleita, sanoi Marko Leppä.

– Minä sain kannun vuodeksi, mutta tämä kuuluu monelle, summasi valmentaja Leppä, joka on valittu aiemmin SAL:n vuoden valmentajaksi 2013 ja Puolustusvoimien vuoden valmentajaksi 2011.

Uusien ampujien koulutus käyntiin

Haminan Ampumaseuran tavoitteena on uuden ampujasukupolven kasvattaminen menestyksiin. Aleksi Leppä -ampumaurheilukoulu käynnistyy torstaina 15.11. klo 18 Kokkokallon ampumaradalla.

– Koulu sisältää 11 harjoituskertaa. Kaikki osallistujat vakuutetaan seuran puolesta ja myös seuran aseet ovat käytössä. Ampumakoulu on tarkoitettu kaikenikäisille 7-vuotiaista lähtien.

Ampumaurheilukouluun ilmoittaudutaan ennakoon s-postilla osoitteeseen: haminanampumaseura(at)gmail.com.

Ampumarata uudistettu Leader Sepra rahoituksella

Kahvitilaisuus juhlisti samalla Haminan Ampumaseuran Kokkokallion luolastossa sijaitsevan sisäampumaradan merkittävän uudistuksen valmistumista.

– Olemme uudistaneet 10 metrin ilma-aseradan taulutekniikkoineen saamamme Leader Sepran tuen turvin. Kattoa lukuunottamatta kaikki paikat ehostettiin nykyaikaan, sanoi Haminan Ampumaseuran puheenjohtaja Ville Puhakka.

Uudistuksen kokonaiskustannus oli reilu 25 000 euroa, josta seuran talkoo-osuus oli merkittävä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli