Haminan talousalueen uutislehti

Kirkkoherra kannattaa muraalialoitetta

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on jättänyt Haminan kaupunginvaltuustolle aloitteen seinämaalauksen eli muraalin saamiseksi myös Haminaan.

Muraalille löytyy aloitteen mukaan Haminassa erinomainen kohdekin, Maariankadun ja Isoympyräkadun kulmauksessa olevan ns. ortodoksitalon päätyseinä.

Upeart on taidekollektiivi, joka tuotta korkealaatuista julkisen tilan taidetta eri ympäristöihin. Upeart painottaa taiteen mahdollisuuksia alueiden, kiinteistöjen ja tilojen muokkaajana.

Kristillisdemokraatit esittää aloitteessaan, että Haminassa selvitetään mahdollisuus osallistua Upeartin vuosittaiseen kaupunkifestivaaliin, arvioidaan sopivia kohteita ja tuotetaan hyvässä yhteistyössä taidetta haminalaisten iloksi.

Muraalit voidaan tehdä hyvässä yhteistyössä taloyhtiöiden ja kiinteistönomistajien kanssa.

Rahasta kiinni

Haminan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ville Kiiveri pitää muraali-ideaa oivallisena.

– On se tullut mieleeni aikaisemminkin ja viimeksi keskusteli asiasta kaupunginjohtaja Muhosen kanssa, paljastaa Kiiveri.

Kiiverin mukaan seurakunnan omistaman talon päätyyn muraaliksi kävisi sopivan yksinkertainen ja hillitty kuva.

– Ongelmamme on muraalista tuleva noin 20 000 euron kustannus, sillä tuota rahaa meillä ei kassassa ole. Muraalille löytäisimme oivan kohteen myös Kouvolasta.

Ortodoksitaloa remontoidaan parhaillaan. Yksi kohde on juuri tuo itä-kaakkoon antavan seinän korjaaminen. Seinän pinnat ovat osittain korkanneet ja lohkeilleet.

– Rakennusliike suositteli seinän pikaista korjaamista, mutta kohteena se on hankala, sillä seinä on säiden armoilla, kesällä kuuma ja sateinen,  talvella kylmä ja jää, tuumii kirkkoherra Kiiveri.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli