Haminan talousalueen uutislehti

Teatteri kuuluu kaikille

Kun Lappeenrannan teatteriin haettiin uutta johtajaa, hakijoilta kysyttiin, mikä on teatterin tarkoitus? Sittemmin valituksi tullut Iiris Rannio kiteytti asian näin:

”Teatteri luo mahdollisuuden kohdata itsensä ja toisensa, ymmärtää elämää ja rakentaa siitä entistä parempaa. Taiteen tehtävä ylipäätään on lisätä vivahteiden tajua ja tuoda iloa ja antaa elämän eväitä.”

Haminan Teatterilla on takanaan yleisömenestyksen kannalta pettymysten kesä, mutta uutta kohti mennään. Syyskauden komediaan Votkaturistit on ladattu paljon odotuksia niin taiteellisessa kuin taloudellisessakin mielessä.

Hamina tarvitsee tasokkaan teatterin. Kun Haminan Teatteri ei yllä valtionavustuksille, tukea on haettava muualta. Avainsana on yhteistyö ja tärkein kumppani on Haminan kaupunki, jonka yhdistyksille antamat toiminta-avustukset ovat nykyään vastikkeellisia. Teatteri tarjoaa osuutenaan ohjelmaa eri tilaisuuksiin ja tukee koululaisten harrastustoimintaa esimerkiksi avaamalla puvustonsa aarteita koululaisten esityksiin.

Haminassa teatterin tekeminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Harrastajien määrä kasvaa vuosittain, kun teatterin toimintaan tulee uusia kasvoja. Vankkana taustatukena on kuitenkin kaarti konkareita, joiden tuella uudet kasvavat kiinni teatteriin.

Haminan Teatterin sanotaan alkaneen kesällä 1973 Myllynkiven tarina -esityksestä. Vähäväkinen harrastajakaarti sai lisää tekijöitä työväenyhdistyksen näyttelijöistä ja nyt 45 vuoden mittainen historia on jo täynnä hienoja teatteritaiteen urotekoja.

Teatterin kautta meillä on paremmat mahdollisuudet ymmärtää elämää ja toisiamme. Teatteria kannattaa kannattaa, parhaiten se onnistuu käymällä Haminan Teatterin esityksissä!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus