Haminan talousalueen uutislehti

Pöllölaaksosta Ylen johtoon

Moderni johtaja esiintyi kahdeksana versiona Kymenlaakson kauppakamarin perinteisessä Suunta2018 -seminaarissa RUK:n Maneesissa. Tuoreinta johtajuutta seminaarissa edusti Ylen toimitusjohtajana muutama kuukausi sitten aloittanut Merja Ylä-Anttila, MTV:n entinen päätoimittaja.

– 30 vuotta Pöllölaaksossa toimituksen töissä on eri juttu kuin johtaa kansallista instituutiota. Sisäänajovaihe tässä on vielä menossa, sanoi Ylä-Anttila, jolla on vankka kokemus TV-alalta. MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien päätoimittajana hän oli vuodet 2001 – 2018. MTV:n leipiin hän tuli jo 1982 vastaperustettuihin uutisiin. Siirto päätoimittajaksi tuli politiikan ja toimituspäällikön tehtävistä.

– MTV:ssä minulla oli alaisia 160 – 170, nyt heitä on 2 700. Uutispuoli on tässä uudessa tehtävässä tutuinta, muu ei niinkään.

Uudessa tehtävässään Ylessä Ylä-Anttila lähestyi talon työntekijöitä avoimella kysymyksellä  ja pyynnöllä kommentoida talon tilaa. Vajaa puolet työntekijöistä eli noin 1 200 kertoi vapaamuotoisesti näkemyksiään.

– Materiaalia kertyi nelisensataa sivua, josta sitten erilaisilla hakumenetelmillä hain asioita. Väellä on aitoa muutoshalukkuutta, ja on innostunutta ja valmiina suosittelemaan Yleä muillekin.

– Puutteena koettiin esimiesportaan monimuotoisuus ja hierarkia.

Johtaja lupaa viestiä Ylessä kaikille, myös omalle väelleen.

– Luottamuspääoma johtotehtävään hankitaan hyvinä aikoina. Kun ollaan kriisissä, johtamisessa pitää olla eettinen pohja, sanoi Ylä-Anttila, joka lupasi johtaa joukkojaan edestä.

Luottamus alaisiin ja alaisten luottamus johtoon ovat tärkeitä asioita Ylessäkin.

– Päätoimittaja ei voi pyytää talon tekoja anteeksi viikoittain, se menisi jo komiikan puolelle.

Journalistina Ylä-Anttila kantaa huolta myös uutisista. Brittien taannoisen Brexit-äänestyksen tulos manipuloitiin räikeillä valheilla. Amerikan presidentti Trump on oma lukunsa, hänen mukaansa journalistit ovat kansan vihollisia.

– 86 % suomalaisista luottaa Ylen uutisiin. Pian 50 vuotta toiminut Julkisen sanan neuvosto toimii hyvin, sen ohjeita noudattavat journalistien eettisiin ohjeisiin sitoutuneet mediat.

– Valemediota tulee tarkastella kriittisesti, se vaatii medianlukutaitoa. Toivottavasti Suomessa ei koskaan mennä USA:n kaltaiselle vaalikamppailujen tielle. Valemedioitten ohella painavat propagandakoneistot ja kyberuhkat, arvioi Ylä-Anttila.

Suunta 2018 vie seminaarilaiset moderniin johtajuuteen, jossa johto hyödyntää älykkäitä johtamisjärjestelmiä, rakentaa arvopohjaista yrityskulttuuria, johtaa ihmisiä ja manageeraa prosesseja. Modernilla johtajalla on fokus huomisessa sekä aina aikaa kehittää itseään ja liiketoimintaa.

Merja Ylä-Anttilan ohella seminaarissa esiintyivät kotkalaistunut Niklas Nukari, entinen kotkalainen Petteri Kilpinen ja kouvolalainen Tuomas Kukkonen. Muita seminaarin puhujia olivat Harri Nummela, Teresa Kemppi-Vasama, Juho Romakkaniemi sekä prikaatinkenraali Jukka Sonninen.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli