Haminan talousalueen uutislehti

HP:n naisille supervahvistukset

Noora Pehrman (vas.) ja Saara Suomalainen kuuluivat HP:n ryhmään murheellisesti päättyneellä kaudella 2007. HP:n paidassa kaksikko pelasi vielä kauden 2009.

Haminan Palloilijain naisten joukkue saa ensi kaudeksi riveihinsä kaksi paluumuuttajaa, kun seuraa viimeksi kaudella 2009 edustaneet Saara Suomalainen ja Noora Pehrman palaavat HP:n oranssipaitaan.

Saara Suomalainen on pelannut kahdeksan kautta naisten superpesistä, Noora Pehrmanilla superin kausia on neljä. HP:n naisten valmennusjohto odottaa paluumuuttajien ottavan ison ruudun kotiutusosastolla, sillä esimerkiksi Saara on iskenyt 181 pelaamissaan superin peleissä yhteensä 295 juoksua. Superin lyöjäkuningattaren tittelin Saara sai kaudella 2014 pelatessaan Viinijärven Urheilijoissa.

– On aika palata kotiin, samaan aikaan kauden 2009 jälkeen läksimme Nooran kanssa kohti Lappeenrantaa. Nyt sairaanhoitajaopintoni ovat opinnäytetyövaiheessa, kertoi HP:n lisäksi neljässä seurassa superia pelannut Saara.

Nooran pelaajapolku on ollut erilainen, enemmän opintopainotteinen.

– Valmistuin Lappeenrannan yliopistosta diplomi-insinööriksi ja viimeinen kesäni superissa oli 2012. Senjälkeen olen pelannut Kuusankosken Puhdin naisten porukassa, kertoi Lumonissa työskentelevä ja Kouvolassa asuva Noora.

– Olen ollut joskus aikeissa lopettaakin pelaamista mutta nyt en enää lupaa mitään. Virtaa riittää vielä.

Saara Suomalaisella on koko peliuransa ajan ollut koti myös Haminassa.

– Nyt reissaaminen loppuu. Jollei olisi motivaatiota, tuskinpa olisimme Nooran kanssa täällä, sanoi Saara kauden ensimmäisten yhteisharjoitusten tiimoilla.

HP:n naisjoukkueen ilme uudistuu muutenkin. Joukkueen pelaajista Noora Pasi ja Nea Forsell ovat siirtyneen Pesä Yseihin Lappeenrantaan tavoitteenaan lunastaa paikka superpesisjoukkueessa. Viime kauden kapteeni Anniina Salo keskittyy opintoihinsa ja pitää ainakin välivuoden, polttolinjan lukko Ida-Sofia Lehto siirtyi Janakkalaan ja Petra Pakkanen Roihuun.

– Noora Pasilla ja Nea Forsellilla on kaksoisedustusoikeus, mikäli paikkaa Pesä Ysien superin pelaavaan kokoonpanoon ei järjesty, sanoi pelinjohtajana jatkava Jussi-Pekka Toikka.

Harjoittelussa mennään Reijo Kauppilan pillin mukaan:

– Määrää tuskin on syytä lisätä, mutta harjoittelun laatuun panostamme kovasti. Uskon, että paluumuuttajat Saara ja Noora tuovat superin tasolta asennetta koko joukkueen tekemiseen, arvioi Toikka.

– Henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen panostamme pienryhmissä, valmentajina ovat mukana myös entiset superin pelaajat Janne Bertling, Marko Pasi ja Marko Hovi.

HP:n naisjoukkue kaudella 2019: Saara Suomalainen, Noora Pehrman, Nora Linden, Pilvi-Maria Taurama, Silja Pakkanen, Taru Toikka, Elina Muurman, Veera Toikka, Sini Satama, Anniina Marttila, Minna Musikka, Tytti Bertling, Elsa Kuntsi, Riina Hallikainen ja Eerika Marttila.

Ryhmään kuuluvat myös kaksoisedustusoikeuden pelaajat Noora Pasi ja Nea Forsell.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli