Haminan talousalueen uutislehti

Joulu tuli Haminan torille

Perinteinen, jo kuudennen kerran järjestetty Haminan joulunavaus-tapahtuma sai joulumieliset liikkeelle Haminan torille. Vetonaulana ainakin perheen pienimmille oli joulupukki, mutta oli muutakin ohjelmaa.

– Joulun henki hiipi torille.  Yhdessätekeminen ja osallisuus ovat tässä päivässä voimaa, sanoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Inkeroinen-Lalu.

Kaupungin tukemana tapahtuman rakentanut Kehittyvä Hamina ry sai kiitosta monelta taholta.

– Ylpeitä saamme olla, kun kaupungista löytyy tällaista toimeliaisuutta, sanoi Inkeroinen-Lalu.

Moni alle kouluikäinen ja muutama vähän vanhempikin oli tosi paikan edessä saapasteltuaan joulupukin puheille. Pukin vastaanotolle vain oli niin pitkä jono, että ihan kaikilla ei hermo kestänyt odottamista.

7-vuotias Eetu Hotti ratkaisi lahjaongelmansa ottamalla mukaan lahjakatalogin.

– Pehmohirvi, sellaista toivon joulupukilta, esitteli Eetu halunsa pukille.

Pikkusisko Iisalle löytyi myös oma toive, kun samasta katalogista kaivettiin esiin Duplo-lelujen osasto.

Joulun avauksessa nimettiin Haminan ensimmäinen Touhutonttu eli kansalainen, joka väsymättä puurtaa erilaisissa harrastuksissa tunteja laskematta. Yleisöehdotusten perusteella ratkenneen tittelin sai Santeri Simonen, nuorisovaltuuston vahva vaikuttaja ja mies monessa mukana.

– Toivottavasti saamme nauttia Santerin aktiivisuudesta myös ensi vuonna, toivotti palkinnon jakanut Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Mervi Visuri.

Santerilla on kuitenkin muita suunnitelmia:

– Tammikuussa alkaa varusmiespalvelu Parolassa. Siellä harrastukset ja omatoimisuus ovat ehkä rajallisia, tuumi Santeri.

Touhutonttua ehdottaneiden kesken arvotun 100 euron palkinnon johonkin Kehittyvä Hamina ry:n jäsenliikkeeseen voitti Maija-Liisa Rokka.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide