Haminan talousalueen uutislehti

Jouluaaton tunnelmia rakennetaan talkoovoimin

Joulu on lähimmäisenrakkauden suuri juhla. Se puhuu voimakkaasti lähimmäisten ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Haminalainen Anne Marjut tarttui toimeen ja oivalsi joulun sanomasta olennaisen. Hänen organisoimanaan Haminassa järjestetään haminalaisten avoin joulujuhla jouluaattona Wanhan Työskin tiloissa.

– Sain idean reilu kaksi viikkoa sitten, jolloin julkaisin facebookissa tunnustelevan tekstin ja pähkäilin esimerkiksi sitä, löytyisikö Haminasta paikkaa tuollaiselle kokoontumiselle. Ajatukseni saivat heti vastakaikua ja parin tunnin kuluttua myös Haminan kaupunki ilmoitti varanneensa Wanhan Työskin tilat meille, kertoo Anne Marjut.

Näillä ajatuksilla Anne Marjut sai vyöryn aikaan:

”Mitäpä jos saataisiin aikaan haminalaisille yhteinen jouluaatto joka on kaikille avoin, ikään, sukupuoleen tai muutoinkaan mihinkään statukseen katsomatta! Sellaisille haminalaisille lapsiperheille, lapsille ja nuorille joilta muutoin uhkaisi jäädä jouluaatto viettämättä. Sellaisille haminalaisille, jotka muuten olisivat aattona yksin. Tai ihan vain haminalaisille, jotka tahtoisivat viettää yhteisöllisen Hyvän Mielen Jouluaaton. Saisinko Haminan kaupungin mukaan toimintaan yhdessä haminalaisten yrittäjien / toimijoiden kanssa yhdistettynä haminalaisiin vapaaehtoisvoimiin talkoohengessä yhteisen hyvän eteen? Yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä, iloa ja lämmintä joulumieltä jokaiselle! Hamina, kohtaamisten kaupunki. Myös jouluaattona. Meiltä haminalaisilta meille kaikille.”

Anne Marjut esiintyy tässä yhteydessä pelkällä etunimellään:

– En halua mitään kunniaa projektista, olen vain idean alullepanija ja ohjailija. Lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden rooli on paljon keskeisempi. Tavoitteena oli järjestää Hyvän Mielen Jouluaatto 20:lle, mutta nyt olemme varautuneet jo 100:aan.

Aloite Hyvän Mielen Jouluaatosta sai oitis vapaaehtoisia liikkeelle. Yksityishenkilöiden ohella hankkeeseen ilmoittautui yhä kasvava joukko haminalaisia yrityksiä.

– Viime viikolla toimijoita ja yrityksiä oli mukana jo 38. Kukin tulee mukaan haluamallaan panoksella lahjoituksia tai tarjoamalla talkooapua. Kumppanuustalo Hilman kautta haasteet leviävät yhdistyksille, villasukkahaaste on tuonut meille jo 80 paria sukkia.

– Monet päiväkodit ja alakoulut askartelevat kortteja, jotka liitetään jaettaviin lahjoihin. Tapahtumaan toimitettaviin lahjapaketteihin tulisi liittää maininta, onko lahja lapselle vai aikuiselle.

Alustavan ohjelman mukaan Hyvän Mielen Jouluaatto alkaa Wanhalla Työskillä aattona klo 11, jolloin tarjolla on joulupuuroa. Seurakunta tuo paikalle joululaulut ja lapsille on tilaa niin ulkona kuin sisälläkin.

– Oma äitini on luvannut pitää pienimmille jouluisen satuhetken, joka alkaa klo 14.30.

Aaton juhlan kohokohta on klo 16 alkava jouluruokailu. Joulupukki saapuu paikalle muilta kiireiltään klo 18, jolloin jaetaan myös lahjat.

Ruokailun mitoituksen vuoksi tapahtumaan on ilmoittauduttava erikseen, se tapahtuu haminalaisille facebookissa tapahtumakutsun kautta. Kotihoidon ja diakoniatyön kautta kutsut menevät heille, joita netti ei tavoita.

Anne Marjut sanoo, että hän ei omi tapahtumaa itselleen, vaan toivoo siitä perinnettä Haminaan:

– Tapahtuma soveltuisi mainiosti esimerkiksi jonkin järjestön vetämäksi, vinkkaa Anne Marjut.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli