Haminan talousalueen uutislehti

Lukion musikaaliset lahjakkuudet esiintyvät

Monilahjakkuus Matias Rehunen esittelee sointukuvioitaan illan juontajalle Elli Harjulle.

Haminan lukion nuoret esittävät musiikillista osaamistaan kaikelle kansalle Halu Goes Retro -konsertissa, joka järjestetään Haminan liikuntahallissa keskiviikkona 5.12. eli itsenäisyyspäivän aattona. Musiikillinen meno alkaa klo 19.

Lukiolaisten konsertti järjestetään nyt jo neljännen kerran. Perinteen käynnistäjänä oli Lukion syksyllä 2015 aloittanut Santeri Simonen:

– Santerilla oli jo taustaa vastaavan tyyppisen tilaisuuden järjestämisestä Vehkalahden koulussa. Hän tarttui täällä puikkoihin ja valmista syntyi, kiittelee lukion musiikinopettaja Anne Urpalainen viime keväänä ylioppilaaksi kirjoittaneen Santerin aktiivista roolia.

Ensi keskiviikon tilaisuuden takana on suuri joukko lukion nuoria muusikoita. Monipuolinen ohjelma sisältää säveliä 1960 –1980-luvuilta, mutta on muutakin.

– Meillä on vahva kuoro ja erilaisia taustoja laulajilla, on paljon jousia ja puhaltimiakin, klassisen musiikin tausta näkyy ja kuuluu. Aina näissä konserteissa joku nousee esiin suuresta tuntemattomuudesta, miettii opettaja.

– Aina joku yllättää, tämä on hieno mahdollisuus nuorille! Halulla tulevat esiintymään, sen tiedän!

Halu Goes Retro -tapahtuman juontaa Elli Harju:

– Tällä porukalla on aito halu esitellä omia vahvuuksiaan. Osaamista löytyy kyllä ihan laidasta laitaan. Tämä on lukiomme nuorille mahdollisuus, jollaista monella koululla ei ole lainkaan, julistaa Elli.

Yksi illan tähti on Matias Rehunen, monipuolinen lahjakkuus, joka hallitsee laajasti erilaiset kosketinsoittimet.

– Jos minulta puuttuu jonkin biisin nuotit, Matias yleensä löytää kaipaamani eri muodoissa muutamissa minuuteissa, paljastaa opettaja-Anne.

Matias kuuntelee hiljaa opettajansa kehuja:

– 8-vuotiaana aloitin pianolla, sitten mukaan tuli muita kosketinsoittimia. Monipuolisuus lienee vahvuuteni, samoin ohjelmistopuoli, pohtii Matias.

Halu Goes Retro -konserttiin pääsee viiden euron pääsymaksulla. Tulot menevät hyväntekeväisyyteen. Illan virvoketarjoilusta vastaavat lukion saksankielen opiskelijat.

Tietoa ohjelmistosta löytyy instagramista (@halugoesretro) ja facebookista (HaluGoesRetro).

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli