Haminan talousalueen uutislehti

Kyläteatteri sai kulttuuripalkinnon

Kyläteatteri Marmut Mäntlahdesta on saanut Haminan kaupungin vuoden 2018 kulttuuripalkinnon. Valinnan teki kaupunkikehitysvaliokunta ja palkinto on 500 euroa.

Kyläteatteri Marmut on toiminut Mäntlahdessa kohta kymmenen vuoden ajan Haminan kansalaisopiston näytelmäpiirinä keskuspaikkanaan Seurantalo Toivola.

Marmutin ensimmäisenä ohjaajana toimi Ninni Suntio, jonka aikana esitettiin rinnan naamioteatteria ja Risto Muurmanin kirjoittamia Mäntlahden kylän historiaa kuvaavia näytelmiä. Vuodesta 2012 alkaen Risto Muurmanin käsikirjoittamien näytelmien ohjaajana on ollut Henri Saarainen.

– Alkusyksyllä sairauteen menehtyneen Risto Muurmanin merkitys on ollut kyläteatterillemme aivan ratkaiseva. Murheellista, ettei hän voinut olla mukana vastaanottamassa palkintoa, sanoi Marmutin tuottaja Susanna Korpela.

Kyläteatteri Marmutin kaikki harrastajanäyttelijät ovat kyläläisiä tai kylästä lähtöisin olevia, eri-ikäisiä henkilöitä.

”Marmut on elävöittänyt jokakesäisillä näytelmäesityksillään Mäntlahden kylän toimintaa ja tehnyt tunnetuksi Mäntlahden kylän historiaa laajemmaltikin”, perusteli kaupunkikehitysvaliokunta valintaansa.

”Kyläteatteri Marmutin esimerkki kannustaa kaikkia pieniä kyliä vastaavanlaiseen kylän asukkaista itsestään lähtevään matalan kynnyksen kulttuuritoimintaan. Kyläteatteri Marmut on harrastajateatteria aidoimmillaan ja kotiseututyötä parhaimmillaan.”

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös