Haminan talousalueen uutislehti

Jotain pysyvää tässä maailmassa: Vilniemen joulusatu

– Vuonna 1960 joulusatu järjestettiin ensimmäisen kerran, ja tämä on 58. kerta, juttelevat nuotiotulta valvovat Veikko Lahtela ja Hannu Mukala.

– Alkuun tapahtumaa pidettiin eri paikoissa, mm. Kettuvuorella ja Rakinvuorella, ja kerran seurantalon lähimetsässäkin. Rasvaturkki, tai oikeammin tämä taitaa olla jo Lupinmäkeä, vakiintui kuitenkin aika pian tapahtumapaikaksi. Tänne on helppo tulla.

Ja väkeähän tuli. Vilniemeltä Lupinmäelle johtavan tien varressa oli pysäköitynä pitkät jonot autoja. Pysäköinnin­ohjaajat tekivät hyvää työtä pimeällä maantiellä ohjatessaan autoja vapautuville paikoille. Tervapatojen reunustamaa polkua pääsi kävelemään itse mäelle.

Ainakin lasten mielestä se joulutapahtuman kaikkein tärkein kohde, joulupukin maja, seisoi hieman kauempana, tuulenpieksämän petäjän suojissa kallionlaella, josta avautui Lupinlahden yli näkymä adventti-illan valoissa loistavaan kaupunkiin.

Piia Penttilä ja Sami Peltola tulivat tapaamaan joulupukkia lastensa Veikon ja Amandan sekä lasten serkun Emilian kanssa.

– Täällä on tullut käytyä veljen kanssa itsekin lapsena. Sitten tuli vähän taukoa, mutta nyt kun on omat lapset, on alettu taas käydä, Sami kertoo.

Harvalla paikallistapahtumalla on yhtä pitkä historia kuin Vilniemen joulusadulla. Se yhdistää sukupolvia, ja monelle se merkitsee jouluajan alkua. Joulusadun toteuttavat yhteistyössä Vilniemen Yritys, Martat ja metsästysseura.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli