Haminan talousalueen uutislehti

Husulan kouluratkaisu mutkistuu

Hanke vakavista sisäilmaongelmista kärsineen Husulan koulun korvaamisesta uudella mutkistuu. Pitkälle valmistellut suunnitelmat uuden koulun tai paikalle tuotavan modulikoulun rakentamisesta joutuvat sivuun, sillä muutosjohtaja Simo Kaksonen tuo torstain kaupunkikehitysvaliokunnalle esityksen Husulan oppilaiden siirtämisestä Summan entiseen koulukiinteistöön.

Nopean ratkaisun löytäminen on ollut sisäilmasta oireilevien Husulan koulun oppilaiden ja henkilökunnan aito halu. Asiaan paneuduttiin tosissaan syksyllä ja päättäjät näyttivät valmistelulle vihreää valoa. Käynnistettiin hankesuunnitelma uuden koulutalon rakentamiseksi. Rinnalla kulki vaihtoehtoisena ratkaisuna talotehtaalta vuokrattavan modulikoulun hankkiminen vanhan koulun sijoille, vaihtoehtojen hintalaput ovat 6,8 ja 5,8 miljoonaa euroa.

Päättäjät olivat oitis ihmeissään nähtyään muutosjohtajan  esityksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Titta Erkkilä (sd) ilmoitti, ettei kannata Husulan koulun siirtämistä Summaan. Mielipiteensä somessa on ehtinyt ilmaista moni muukin päättäjä.

Rakenteiltaan terve Summan koulu lakkautettiin vuonna 2015. Siitä lähtien koulu on ollut myytävien kiinteistöjen listalla ja käytännössä tyhjillään. Husulan koulun hankesuunnittelun yhteydessä on tarkasteltu myös Summan koulua, joka vaatisi kalustuksineen noin 280 000 euron panostukset ollakseen käyttökunnossa.

Maanantaina Husulan kouluratkaisu palaa jälleen kerran kaupunginvaltuuston iltakouluun, jonka jälkeen kaupunginhallitus pui asiaa – jälleen kerran. Kuinka kauan Husulan väki joutuu odottamaan parannusta kouluoloihinsa!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus