Haminan talousalueen uutislehti

Työnhakijat ja yrittäjät kohtaavat Bastionin kesätyötapahtumassa

Monilla koulunuorilla pyörii kevään aikana päässä sama ongelma: mistä saisin kesätöitä?

Töitä on tarjolla mutta kesäduuni järjestyy vasta, kun työn tarjoaja kohtaa kesätyön tekijän.

Haminan perinteinen kesätyötapahtuma MEE TÖIHIN pidetään Hamina Bastionin holvistossa tiistaina 29.1. klo 12–17. Paikalle tulee joukko yrittäjiä ja yritysten edustajia, joille luodaan puitteet potentiaalisten kesätyöntekijöiden löytämiseen.

– Bastionissa on oivalliset puitteet työnantajan ja työntekijän kohtaamiseen. Jo nyt tapahtumaan on ilmoittautunut kymmenkunta yritystä, kertoo Kirsi Ala-Outinen Haminan TE-toimistosta.

Tapahtumaa markkinoidaan intensiivisesti tietenkin myös nuorille. Työrukkasena on ollut nuorten oma tiimi, joka tarjoaa apua myös niille pienyrityksille, joista ei kiireiden vuoksi kukaan pääse paikalle Bastionin tapahtumaan.

– Nuorten tiimi tekee halukkaille pienyrityksille markkinointivideoita, jotka sitten itse tapahtumassa pyörivät nonstoppina.

– Haminan yläkouluista on tulossa 8 – 9-luokkien oppilaat joukolla tapahtumaan, joka on avoin myös lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille eli ekamilaisille.

Kahtena viime kesänä joukko nuoria työllistyi Haminan kaupungin tukeman kesäsetelin kautta. Yrittäjä sai seteliä vastaan 300 euron tuen nuoren työllistämiseen kahdeksi viikoksi eli 10 päiväksi.

– Monille nuorille juuri kesätyökampanjan kautta löytynyt työpaikka on ollut elämän ensimmäinen. Kun kesätyöseteleitä jaettiin vuosi sitten suoraan nuorille, nyt setelien jakaminen käy kesätyötapahtumassamme yrittäjien ja yritysten kautta, valistaa Ala-Outinen.

Kesätyö voi olla myös kesäyrittäjyyttä! Viime kesänä kaksi haminalaisnuorten teki kelpo tilin myymällä Tattoo-kadulla smoothie-annoksia. Kotkan kesästä monet muistavat vielä Lettupojan, jonka bisnes pyöri Palotorninvuorella.

– Neuvoja pienyrittäjäksi ryhtymiseen kävi vastikään kysymässä mönkkärin omistava poika. Hän tähtäsi vakaasti mönkkärillään talven lumityömarkkinoille!

– Bastionin kesätyötapahtuman tulee myös Eures-neuvoja Toni Vesanen, joka antaa viimeiset vinkin kesätöiden hakemiseen ulkomailta, kertoo Kirsi Ala-Outinen.

MEE TÖIHIN -kesätyötapahtuman järjestelyistä vastaavat Haminan kaupungin ohella TE-palvelut ja Eures sekä Hamina Bastioni.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli