Haminan talousalueen uutislehti

Haminan nuorisovaltuusto Sannin komentoon

17-vuotias lukiolainen Sanni Korjus on Haminan nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja. Edellinen puheenjohtaja Mimi Korjus ei enää asettunut ehdolle, koska työ Nuorisovaltuustojen liittovaltuustossa on aikaa vievää ja vastuullista.

Nuorisovaltuuston eli nuvan kokouksessa oli paljon energiaa, kun nuoret suunnittelivat tulevia toimiaan.

– Saimme mukaan kahdeksan uutta nuorta, jotka ilmoittautuivat rohkeasti mukaan eri toimintoihin. Erityisen mielissäni olen siitä, että nyt mukana on kuusi poikaakin, kun poikien määrä on pahimmillaan ollut yksi ja kaksi, sanoo tuore puheenjohtaja.

Sannilla alkoi jo neljäs vuosi nuorisovaltuustossa. Hänellä on selkeät linjat, joilla hän pyrkii kehittämään nuvan toimintaa.

– Aikaisemmin ovat monet tehtävät kasaantuneet korostetusti puheenjohtajan harteille. Nyt haemme tehokkuutta jakamalla ja delegoimalla asioita ja vastuuta muillekin, paljastaa Sanni.

Nuorisovaltuusto on Haminassakin toimielin, joka kasvattaa nuoria vastuunkantoon yhteisistä asioista. Nuorisovaltuustolla on läsnäolo- ja puhevaltuuksin paikat kaupunginvaltuustossa sekä eri valiokunnissa. Nuvan puheenjohtaja on perinteisesti istutettu kaupunginvaltuustoon.

Kevään eduskuntavaalit tuovat vipinää myös nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta, mutta se ei estä nuorisovaltuutettuja kuulumasta puolueeseen, tai eri uskontokuntiin. Nämä asiat täytyy kuitenkin Sannin mukaan pitää erillään nuorisovaltuuston toiminnasta.

– Haluan kannustaa nuoriamme haastamaan eduskuntavaalien paikallisia ehdokkaita. Vaalipaneeli ja varjovaalit nuorille ovat mahdollisesti myös kevään ohjelmassa.

– Pyrin myös aktiivisesti lisäämään nuvan yhteistyötä koulujen oppilaskuntien kanssa. Koulujen välille tavoittelen yhdenvertaisuutta, jotta kaikista kouluista löytyisi samat asiat, sanoo Sanni viitaten Pappilansalmen koulun uuteen nuorisotilaan. Sellainen Vehkalahden koulusta puuttuu.

Vuoden kuluttua Sannilla on edessään ylioppilaskirjoitukset. Täysin kirkkaita tulevaisuuden tavoitteet eivät vielä ole:

– Yliopistoon pyrin joka tapauksessa. Oikeustiede, hallintotieteet, politiikantutkimus ja kansainväliset suhteet kiinnostavat, avaa Sanni suunnitelmiaan.

Haminan nuorisovaltuuston kokoonpano: puheenjohtaja Sanni Korjus, varapuheenjohtaja Ronja Tilli. Sihteeri Roni Nordström, 1. varasihteeri Joona Kontinen ja 2. varasihteeri Anni Hytti. Somevastaava on Saana Kuukka.  Nuvan muut jäsenet: Juuli Haikka, Mimi Korjus, Ellinoora Nordström, Rosa Pakkanen, Aaron Pihkanen, Viivi Piispa, Iina Pulkkinen, Sonja Raja, Aleksi Tuononen, Ilari Viitasaari ja Eemeli Gerlander.

Haminan nuorisovaltuuston ohjaajana jatkaa Hanna-Kaisa Lähde.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös