Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kotien kalustaja 90-vuotias

Mukavat asiakkaiden muistot Strömbergin palveluksista kumpusivat pintaan kahvihetkien aikana. Tässä omaa tarinaansa Tuomas (vas.) ja Raimo Strömbergille avaamassa haminalainen Veikko Tani (kesk.).

Haminalainen Toivo Strömberg päätti 90 vuotta sitten perustaa huonekalualan yrityksen Haminaan. Lehti-ilmoitus paikallisessa sanomalehdessä ilmaisi asian yksiselitteisesti:

”Olen avannut huonekalu- ja ruumisarkkuliikkeen ja sulkeudun arvoisten asiakkaiden suosioon. Tervetuloa!”

Yrityksen perustamispäivää juhlistettiin Kalustetalo Strömbergin tiloissa. Juhlatalon kahvitarjoilu kiinnosti haminalaisia. Moni haminalainen koti on saanut kalusteensa Strömbergiltä, jossa yrittäjyys menee jo kolmannessa polvessa.

– Nykyiseen osoitteeseemme yritys siirtyi 1930-luvulta. Tontin myi Korttila ja ja rakennuksen hirret tulivat Perkjärveltä Karjalan kannakselta puretusta talosta, selvitti Raimo Strömberg.

– Oli tontti ja oli hirret. Toimitalon rakentamiseen Toivo sai rahoitusta kaupungin yleisten rakennusten vakuutusyhtiötä Tarmoa vetäneeltä Paul von Gerichiltä eli haminalaisittain ”Vonkerilta”.

Nykyinen toimitusjohtaja Tuomas Strömberg piti seuraa juhlapäivän vieraille.

– Positiivinen fiilis päivästä jäi. Vieraita kävi lähemmäs 200 ja monilla oli mukavia muistoja mukanaan meiltä saamastaan palvelusta, haasteli Tuomas.

– Paljon on talo muuttunut 90 vuoden aikana. Liikekiinteistöä on laajennettu moneen otteeseen, viimeisin laajennus tehtiin vuonna 1989, sanoi Raimo.

Kahvipöydän tienoilla oli mahdollisuus tutkia myös Strömbergin huonekaluverstaan rakentamia tuotteita, joita oli pantu esille.

– Meillä oli aikanaan myös omaa huonekalutuotantoa. Toivon periaate oli, että tavaran pitää olla aina priimaa!

– Asiakkaamme Onkamaalta toi meiltä ilmeisesti 1950-luvulla ostetun tuolin. Aika oli haalistanut värejä, mutta tuolin rakenteet ovat edelleen hienossa kunnossa, kehaisi Tuomas.

Juhlapäivän kahvivieraitten joukossa oli myös Veikko Tani. Hän muisteli Strömbergillä 1950-luvulla tuoreena aviomiehenä tekemäänsä sänkykauppaa:

– Toivo onnitteli hyvästä ostoksesta vakuuttaen, että tässä on teille maailman paras sänky, haasteli Tani.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli