Haminan talousalueen uutislehti

Haminaan vyöryy julkisuutta ilman suurlippuakin

Haminan suurlipun viivästyminen on samalla taannut sen, että lipputanko pysyy ykköspuheenaiheena. Lipputangon rakenteellinen lujuus selvitetään ja ennen pitkää tangossa liehuu myös Suomen siniristilippu. Se on tavoitteena.

Päätös suurlipusta ja Lippumaailmasta kohautti koko Suomea. Kohu on vain kasvanut lipputankoon liittyneiden ongelmien myötä. Tangon rakenteelliset kriteerit eivät täyttäneetkään EU:n stardardeja. Ei ollut pietarilaisella konepajalla käytössään CE-merkintöihin kelpaavaa ohjeistusta, mutta EU:n ohjeistuksen mukaan kaikissa ulkomailtakin tulevissa rakenteissa CE-merkintä tulee olla. Tukes pani lippuhankkeen jäihin saatuaan ”ystävälliseltä” Haminan kaupunginvaltuutetulta ilmiannon.

Lipputangon ja suurlipun mainetta ongelmat ovat vain kasvattaneet. Haminan kaupungin tilaisuudessa vierailleet Hämeenlinnan kaupungin johtohenkilö ja VTT:n tutkija halusivat oitis Haminaan saavuttuaan nähdä lipputangon. Tangon saamaa valtakunnallista julkisuutta ei millään rahamäärällä voisi ostaa. Kun lippu sitten liehuu, kaupungin vieraat vakuuttivat tulevansa todistamaan myös sitä.

Haminan suurlipusta on tehty somessa pyöriviä sketsejä, on tehty musaa ja jos jonkinlaiset pilkkakirveitten ilkeilyt kiitävät eetterissä tuoden mainetta Haminalle. Sosiaalinen media on tarjonnut myös haminalaisille oivallisen foorumin purkaa henkistä ahdistustaan.

Suurlippu etenee kohti maaliaan. Jos tanko ei sellaisenaan läpäise tarkistuksia, siihen voi tehdä tarpeelliset korjaukset ja johan kestää!

Kun lippu aikanaan liehuu, se on suuri juhlapäivä kaikille haminalaisille, mutta myös sadoille tuhansille muille suomalaisille, joiden on ihan pakko nähdä omin silmin maailman suurin Suomen lippu liehumassa omissa korkeuksissaan.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus