Haminan talousalueen uutislehti

Lisää tiloja Haminan nuorisotoiminnalle

Haminan kaupungin uusi nuorisotila Monex on avattu. Pappilansalmen koulussa sijaitseva monitoimitila palvelee koulunuoria koulupäivän jälkeen oleskelutilana.

Nuorisopalveluista saadaan uusien järjestelyjen ansiosta enemmän irti, sanoo Monexin avajaisissa vieraillut Haminan kehitysjohtaja Liisa Koski-Lukkari.

– Nuorisopalvelut on jaettu kahteen tiimiin. Nuorisotyöntekijä Jenny Amperla vastaa alueellisesta nuorisotyöstä ja erityisesti yhteistyöstä koulujen ja oppilaitosten kanssa. Nuorisotoiminnan esimies Heikki Kotilaisen vetämä tiimi pelaa yhteistyössä eri järjestöjen kanssa myös esimerkiksi kulttuuripuolella, kertoi Koski-Lukkari.

Kotilaisen tiimi tiivistää yhteistyötä myös liikuntapuolen kanssa pyrkien löytämään siitä yhteistyötä etuja molemmille osapuolille.

Nuorisopalveluihin tehoa tuovat myös uudet tekijät, sillä uusia työsuhteita on saatu noin kolme ja puoli.

– Yksi uusista on alaa oppisopimuksella opiskeleva Heidi Kuikko, joka on mukana esimerkiksi ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa viriteltävässä yhteistyössä. Ekamin kanssa meillä on jo yhteisiä juttuja, valisti Koski-Lukkari.

Haminan nuorisotalo Rauhankadulla on nuorisopuolen käytössä ainakin toistaiseksi.

– Musaklubien toimintaa ja muuta kulttuurellista nuorisotyötä sekä esimerkiksi yökahviloita, avaa Heikki Kotilainen suunnitelmia.

Nuorisopalveluilla on edelleen nuorisotilat myös Neuvottomassa (Suntiontie 1) ja Uudessa Summassa (Siitosentie 58).

Monexin avajaistapahtumassa oli mukana myös muutamia kaupunginvaltuutettuja. Tilaisuuden avajaissanat lausui nuorison edustaja Iina Pulkkinen. Musiikeista vastasi Trial by Firen duo Tuure SuomalainenTotti Pakkanen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide