Haminan talousalueen uutislehti

Joukainen vetämään HP:n junioreitten koulutusta

Pesäpallolegenda Sami Joukainen, 45, siirtyy Haminan Palloilijain kaartiin. Superpesiksen kaikkien aikojen lyöjäkuningas ei siirry HP:n leiriin kuitenkaan pelaajana, vaan hän aloittaa 1. maaliskuuta HP:n junioripäällikkönä.

– Pesäpalloilun harjoittelu on mennyt pitkin askelin eteenpäin siitä, kun aloitin kaudella 1993 RPL:n joukkueessa pääsarjassamme. Juoksut yleensä tehdään hyvillä lyönneillä ja eiköhän minulta löydy eväitä sillekin puolelle, arvelee Joukainen.

Uutinen on kohauttanut maamme pesäpalloväkeä. Lähes 700 superpesisottelun konkarin ja nelinkertaisen lyöjäkuninkaan tekemiset kiinnostavat.

Joukainen palaa pesiksen pariin vuoden totaalitauon jälkeen. Hän oli solmimassa kaudeksi 2018 sopimusta Hyvinkään Tahkon kanssa, mutta puheet pettivät ja Tahko päätyi muihin ratkaisuihin.

– Pelaajaurani päättyi katkeruuteen. Viime kaudella en katsonut yhtäkään superin peliä, mutta koulutuspuolella olen sentään ollut mukana, kertoi Joukainen.

Ura oli päättyä jo aikaisemmin pelireissulla sattuneeseen onnettomuuteen kesällä 2015, jossa hän nitkautti niskansa joukkueen bussin äkkijarrutuksessa. Mies toipui kuitenkin valtimotukoksesta ja pikkuaivojen infarktista palaten kentille Kiteen Pallon paitaan kaudeksi 2016.

Uusi juniorivalmennuspäällikkö ottaa tehtävänsä haasteena:

– Kun kausi elo – syyskuussa päättyy, joukkueilla olisi pari kuukautta aikaa panostaa pelkästään lyöntiin, hyvällä suunnittelulla kaikki olisi mahdollista. Lyönti, heitto, kiinniotto ja fysiikka ovat kaikki tärkeitä pelin teknisiä osa-alueita.

– Akatemialeireillä olen huomannut lahjakkailla nuorilla merkittäviä puutteita kehonhallinnassa. Keskikeho pitää trimmata kuntoon, muuten ei pärjää, arvioi Joukainen.

Haminan Palloilijoille juniorivalmentajan saaminen päätoimisena riveihin on suuri satsaus. Osaltaan satsauksen mahdollistaa Pesäpalloliiton tuki.

– Harjoitteluun on löydettävä yhteinen sävel seuran valmentajakaartin kanssa. Huoli nuorista ajaa minua eteenpäin.

HP:n puheenjohtaja Rami Orola sanoi, että HP:n tavoitteena on junioripuoleen satsaamalla yltää siihen, että jonakin päivänä edustusjoukkueen pelaajat löytyvät omasta juniorikaartista.

– Tässä on satsauksemme ydin. Tapaa harjoitella ja pelata pitää yhtenäistää. Nyt merkittävä osa junioreittemme valmentajista tulee lasten vanhemmista, sieltä löytyy kyllä lajiosaamistakin, arvioi Orola.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi myhäili tyytyväisenä onnistuneesta kaappauksestaan.

– Sami, eli pesispiireille Sämpy, oli urallaan taitava mies mailan varressa. Taitoa oli nimenomaan se, että ylivoimaisesti suurimman osan juoksuistaan hän löi merkittyinä, ei niinkään voimalyönneillä.

– Töitä junioripuolella riittää, sillä meillä on 15 juniorijoukkuetta. Lisenssipelaajiemme määrä on 300:n pinnassa, sanoi Hovi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide