Haminan talousalueen uutislehti

MiekatMuurit Musketit-festivaali kutsuu vapaaehtoisia historiantekoon

Miekat, muurit, musketit -historiafestivaali pidetäänHaminassa 17.-21.7. Nyt festivaaliin kutsutaan mukaan tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneita ihmisiä. Kaupungin nettisivuille on avattu tapahtumalle oma sivunsa (hamina.fi/bastioni/tapahtumat/miekat-muurit-ja-musketit-historiafestivaali/), jonka kautta pääsee ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi. Tarjolla on töitä mm. tyhjäkatseisesta tuijottelusta ja lapionvarteen nojaamisesta esimiestehtäviin, tavaroiden raahaamisesta toimistotöihin. Haussa on myös henkilöitä elävöittämään tapahtumaa ajanmukaisesti pukeutumalla. Teemaa tukevien tuotteiden myyjiä toivotaan myös, heille tiedot mm. ilmoittautumisesta tarkentuvat maaliskuun aikana.

– Sähköisen ilmoittautumislomakkeen täyttämisen sijaan mukaan voi ilmoittautua myös soittamalla tai lähettämällä sähköpostia meille Bastionin tapahtumatuotantoon. Tai tulemalla toimistoomme Raatihuoneelle, tosin kannattaa soittaa ja sopia tapaamisesta etukäteen, kehottaa Bastionin tapahtumatuottaja Milja Meriläinen.

– Talkoolaisista pidetään hyvää huolta. Kaikki ovat tapahtuman puolesta vakuutettuja. Yli kuuden tunnin pituisissa talkoovuoroissa tarjotaan työvuoron aikana ruoka sekä koko viikonlopun kattava päivälippu tapahtumaan.

– Tarjolla on monenlaisia tehtäviä jokaiselle kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan. Yhteistyöhön toivotaan mukaan myös paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä. Isommalla työpanostuksella osallistuvilla yhdistyksillä ja järjestöillä on mahdollisuus saada pientä korvausta oman toimintansa tukemiseen. Kiinnostuneiden yhdistysten kannattaa ottaa yhteyttä, sanoo tapahtumatuotantopäällikkö Paula Kouki.

Odotettavissa on viisi päivää elävöitettyä kaupungin historiaa keskiajalta 1800-luvulle. Seminaareja, keskiaikaista musiikkia, pitoja, taistelunäytöksiä, turnajaisia ja markkinoita.

Haminan Linnoituksen Wanhat Talot aukaisevat osan pihoista tapahtuman ajaksi. Myös Haminan Keskiaikaiset -seura, Hywät Asukkaat sekä Haminan Seudun Oppaat ovat tiiviisti mukana jo valmisteluvaiheessa.

Talkoolaisinfoon Raatihuoneelle saapui myös Kaisa Kaukontytär, emäntäpiika Rytingin talosta Vehkalahden Myllykylästä.

– Tapahtuman elävöittäminen rooliasussa olisi hauskaa. Historia, erityisesti keskiaika kiinnostaa, kertoo Päivi Ala-Krekola, jonka alter ego Kaisa Kaukontytär on.

– Olen Haminan keskiaikaisten toiminnassa mukana. Seuran tapaamisissa saa hyviä neuvoja mm. tapakulttuuriin ja kädentaitoihin.

Kaisan asun Päivi on tehnyt itse. Infotilaisuuteen hän tuli ilmoittautuakseen talkoolaiseksi.

– Elävöittäjän rooliini sopisi vaikka yrttien ja yrttituotteiden myynti; Kaisa Kaukontytär on näet tunnettu parantajan kyvyistään. Myös pukuvuokraamossa voisin olla talkoolaisena.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli